Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΥΚ ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα του Παν/μίου Harvard: Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας

    Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον νέο κύκλο του προγράμματος «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» (“The Ancient Greek Hero” ή “HeroesX”), ενός πρωτοποριακού προγράμματος, προσιτού σε όλους, του HarvardX, δηλαδή της ειδικής πλατφόρμας Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (“Massively Open Online Courses”) του Πανεπιστημίου. Ο κύκλος αυτός στοχεύει στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στην κλασική λογοτεχνία και ιδιαίτερα στους ήρωες της αρχαίας Ελλάδος. Το πρόγραμμα διευθύνει ο Gregory Nagy, καθηγητής Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Harvard και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.Gregory Nagy

    Director: Greg Nagy's Curriculum Vitae - Center for Hellenic Studies

    Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12 Ιανουαρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν οποτεδήποτε, είτε νωρίτερα, είτε αργότερα από αυτήν την ημερομηνία. Οι εγγραφές είναι προσιτές σε όλους μέσω της πλατφόρμας edX. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν το περιεχόμενο και να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος δωρεάν. Επίσης δύνανται, μέσω άλλης διαδικασίας εγγραφής, να αποκτήσουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. https://www.edx.org/course/ancient-greek-hero-24-hours-harvardx-hum2x-2
  • Συνεργασία ΑΠΘ & Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Harvard, και ομιλία καθηγ. Gregory Nagy: Αποσύνθεση και Επανασύνθεση της Κοινωνίας στην Αρχαϊκή Ελληνική Ποίηση (20/1/17)

    Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν στα τέλη Ιανουαρίου μια νέα συνεργασία που αφορά τη χορήγηση ερευνητικών υποτροφιών σε κατόχους διδακτορικού τίτλου από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών (Αρχαία Ελληνική Φιλολογία) του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., προκειμένου να συνεχίσουν την ερευνά τους σε μεταδιδακτορικό επίπεδο.
    Η συνεργασία αυτή θα υπογραφεί στις 19 Ιανουαρίου 2017 από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα και από τον Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών & Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Harvard κ. Gregory Nagy.
    Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Καθηγητής κ. Gregory Nagy, θα δώσει διάλεξη την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα «Αποσύνθεση και Επανασύνθεση της Κοινωνίας στην Αρχαϊκή Ελληνική Ποίηση» (“Disintegration and Reintegration of Society in Archaic Greek Poetry”).
    Η ομιλία αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων και εκδηλώσεων “Events Series 2017” του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), θα γίνει σε συνεργασία του Κέντρου με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.
    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: http://www.lit.auth.gr/node/5206
  • Παρουσίαση βιβλίου (7/2/17)

    Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Σιαφάκα "Με μια χιλιάρα Καβασάκι" (εκδ. Πόλις). Η εκδήλωση θα γίνει στο Cafe Bazaar (Παπαμάρκου 34, Θεσσαλονίκη).
    ex_me-mia-chiliara-kavasaki_siafakas_rgb_72dpi
    Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι:
    - Μωυσής Ελισάφ, καθηγ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
    - Ελένη Κοσμά, φιλόλογος
    - Κώστας Κουτσομιτέλης, γιατρός-παθολόγος
    - Βίκυ Χαρισοπούλου, δημοσιογράφος

    Διαβάστε =>Ο Βαγγέλης Σιαφάκας "Με μια χιλιάρα Καβασάκι" - ert.g

  • Ημερίδα: Οι νέες κατευθύνσεις στη διδασκαλία και αξιολόγηση του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στο Γυμνάσιο (28/1/2017)

    Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα : «Οι νέες κατευθύνσεις στη διδασκαλία και αξιολόγηση του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στο Γυμνάσιο».
    Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 (09:30-16:30) στο Διδακτήριο Γυμνασίου - Λυκείου «Νέα Παιδεία», Νεφέλης 1, Αφαία Χαϊδαρίου.
    Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. συνημμένο δελτίο τύπου και http://www.neapaideia.gr

    Συνημμένα

    Δελτίο τύπου Ημερίδας (28-01-2017) (pdf, 596KB)
  • Συλλογικός Τόμος : Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στο Σύγχρονο Σχολείο με έμφαση στη Συνεργασία, τη Δημιουργικότητα και την Κριτική Σκέψη

    Το Εργαστήριο Διά Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης ολοκλήρωσε την έκδοση του συλλογικού τόμου με τίτλο: «Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στο Σύγχρονο Σχολείο με έμφαση στη Συνεργασία, τη Δημιουργικότητα και την Κριτική Σκέψη».
    Το πρώτο μέρος του συλλογικού τόμου αναφέρεται στο θεωρητικό πλαίσιο της παιδαγωγικής αξιοποίησης του WEB 2.0 στο σύγχρονο σχολείο με έμφαση στη Συνεργασία, τη Δημιουργικότητα και την Κριτική Σκέψη. Το υλικό συνδυάζει την θεωρία με την πράξη και σχεδιάστηκε με την μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
    Στο Δεύτερο Μέρος παρουσιάζονται τα εκπαιδευτικά σενάρια 182 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με θέμα: « Η αξιοποίηση του WEB 2.0 στο σύγχρονο σχολείο» το οποίο ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
    Στο τρίτο μέρος παρατίθενται οι δημιουργίες 122 συμμετεχόντων στο 1ο θερινό Σχολείο της Τήνου (2015) και στο 2ο Θερινό Σχολείο της Κισσάμου (2016).
    Το σύνολο του συλλογικού τόμου διατίθεται ελεύθερα από τον διαδικτυακό τόπο του Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α http://www.edivea.org
  • Διάλεξη Ν. Μπακουνάκη: Το βιβλίο στην ψηφιακή εποχή (18/1/17)

    Αποτέλεσμα εικόνας για Ν. ΜπακουνάκηΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης Ιωάννου Γενναδίου, σας προσκαλεί στη διάλεξη του Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογράφου Νίκου Μπακουνάκη, με θέμα: Το βιβλίο στην ψηφιακή εποχή, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 μμ, στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...