Σάββατο, Ιανουαρίου 21, 2017

Χειροκροτούμε

 

 Couple who faced racism celebrate 73rd wedding anniversary

A couple who met at a factory making Lancaster bombers in World War Two are celebrating their 73rd wedding anniversary.

Trudy, 97, and Barclay Patoir, 96, who was an apprentice engineer in British Guiana, met when he was put to work at a factory in Speke, Merseyside.

Trudy was his assistant on the production line.

Despite opposition to the union, they married and moved to a new house on an estate in Wythenshawe, Manchester, where they have been ever since.

They have two daughters, three grandchildren and seven great-grandchildren.

http://www.bbc.com
Video Credit Goes to respected owner : BBC News.
***********************************Αποτέλεσμα εικόνας για applause gif

 

Ιστορία ειρήνης και αγάπης

Παντρεμένοι 73 χρόνια νίκησαν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ρατσισμό

 
H 97χρονη Τρούντι και ο 96χρονος Μπάρκλει  

Το νήμα της ζωής ήταν εύκολο να κοπεί. Η γραμμή που χώριζε τη ζωή από τον θάνατο λεπτή. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έθετε νέα δεδομένα και κανόνες, διαμορφώνοντας μια αποκρουστική πραγματικότητα. Στην εμπόλεμη εκείνη περίοδο γεννήθηκε μια ιστορία αγάπης και ειρήνης.

Δύο άνθρωποι γνωρίστηκαν κάτω από συνθήκες απελπισίας, σε ένα εργοστάσιο, στο Λίβερπουλ, όπου παράγονταν βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Lancaster. Εκείνος εργαζόταν εκεί ως μηχανικός ύστερα από μετάθεση που είχε λάβει από τη Βρετανική Γουιάνα. Εκείνη ήταν βοηθός του στη μονάδα παραγωγής.

Σε ένα περιβάλλον σκληρό, η πρώτη ματιά αποδείχθηκε καθοριστική. Γεννήθηκε μια επικοινωνία η οποία μετουσιώθηκε σε ερωτική σχέση για να καταλήξει σε γάμο.

Η 97χρονη Τρούντι και ο 96χρονος Μπάρκλει Πάτουαρ ζουν επτά δεκαετίες μαζί και συγκεκριμένα 73 χρόνια. Έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τρεις εγγονές και επτά δισέγγονα.

Η σχέση τους δοκιμάστηκε όχι μόνο από τις κακουχίες, αλλά και από τα στερεότυπα της εποχής. Ο δεσμός τους όμως έδωσε μια απάντηση σε ρατσιστικές ρητορείες, σε όσους ισχυρίζονταν ότι μια λευκή δεν μπορούσε να παντρευτεί έναν μαύρο.

Κόντρα στους γονείς της, η Τρούντι παντρεύτηκε τον Μπάρκλει, ο οποίος είναι μαύρος. «Εάν τον παντρευτείς δεν θα μας ξαναδείς», είχε απειλήσει την Τρούντι η μητέρα της. Ο γάμος τους βρήκε και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Λίβερπουλ αντίθετο.

Το ζευγάρι όμως μετακόμισε στο Μάντσεστερ όπου διαμένει μέχρι σήμερα ευτυχισμένο και έτοιμο να συμπληρώσει και το 100ο έτος ζωής.Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: