Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Ατμοσφαιρικό βρετανικό θρίλερ

Αποτέλεσμα εικόνας για hangover square 
                                                     

ΟΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
   1945


 «Ο στραγγαλιστής των γυναικών» (Hangover Square):  μια θαυμάσιου  στιγμή του ατμοσφαιρικού βρετανικού θρίλερ, σε σκηνοθεσία  του πολύ καλού John Brahm, το οποίο  εκτυλίσσεται στο ομιχλώδες Λονδίνο και διαθέτει έντονο σασπένς  

Ο συνθέτης  Laird Cregar διαμένει στην πλατεία Ηangover Square και υποφέρει από  κενά μνήμης, που είναι άγνωστης αιτιολογίας αλλά  τον ωθούν σε δολοφονικές ενέργειες, προκαλώντας τις υποψίες του γιατρού  της αστυνομίας ( George Sanders) .
 Μια γυναίκα (Linda Darnell)  εισβάλλει στη ζωή του συνθέτη , αυτός  την ερωτεύεται και υποκύπτει στις απαιτήσεις της να της γράφει ελαφρά τραγουδάκια . Όταν η μοιραία γυναίκα  θα τον εγκαταλείψει , ο Laird θα αποσταθεροποιηθεί πλήρως και θα κυριευτεί από δολοφονικό μένος .


Σημ. Οι ηθοποιοί  Cregar και Sanders  είχαν  σε ένα ακόμα θρίλερ του John Brahmμετά, το The Lodger. Όμως  «Ο στραγγαλιστής των γυναικών» υπήρξε η τελευταία ταινία του 31 ετών  Cregar,  διότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων της . Ο λόγος: η εντατική  δίαιτα στην οποία υποβλήθηκε , προκειμένου να  χάσει κιλά και να βελτιώσει την εμφάνισή του ως  πρωταγωνιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...