Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΖΕΧΝΕΙ

ΒΡΟΝΤΑΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ , ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ Η ΓΚΙΩΝΑ!...

Άγριος πόλεμος  ανάμεσα στο  "Πρώτο Θέμα" και το  "Documento"
Βαριές κατηγορίες , χτυπήματα κάτω από τη μέση, προσβλητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί, ύφος πεζοδρομίου ,
αλλά και φαιδρά επιχειρήματα, που δεν αντέχουν σε  στοιχειώδη κριτική. 
Το ποιος έχει δίκιο, θα το κρίνετε εσείς...

Vaxevanis_Themos


1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ  , DOCUMENTO  , ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ DOCUMENTO ΓΙΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΚΑ ΘΕΜΟ- ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ 31 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ"


«Το «Πρώτο Θέμα» Κωστάκη πέτυχε ως εφημερίδα γιατί δεν ξερόγλειφε κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς, όπως εσύ. Εμείς δεν δουλεύαμε στην ΕΡΤ του Γιωργάκη που εισέπραξες 1,5 εκατ.ευρώ εν καιρώ μνημονίου. Εμείς δεν κρύψαμε ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ και δεν γίναμε υπάλληλοι του εργολάβου Καλογρίτσα. Ούτε είχαμε… καλές πηγές στην ΚΥΠ όπως εσύ. Δεν φταίμε εμείς αν δεν πουλάς ούτε μια εφημερίδα ανά περίπτερο στην Ελλάδα.
Επειδή μετά από κάθε «Καίσαρα» και «Ηγεμόνα», τη δουλειά αναλαμβάνουν οι Πραιτωριανοί, οι Ηρακλείς του Στέμματος (τρομάρα τους), τα «παπαγαλάκια» και οι πρόθυμοι ηλίθιοι, που σπεύδουν να δείξουν την πίστη και τη χρησιμότητά τους, την περιμέναμε την επίθεση από τον γνωστό Βαξεβάνη.
Μέρος μίας θλιβερής κυβερνητικής προπαγανδιστικής μηχανής ο κύριος αυτός, που κομπορρημονεί αυτάρεσκα και χωρίς νόημα για τη «δημοσιογραφία» του, ανέλαβε, αμέσως μετά τον πρωθυπουργό (του) να «εξειδικεύσει» τις συκοφαντίες και τη λάσπη που εκείνος εξαπέλυσε εναντίον του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» και των δημοσιογράφων του.
Ο γνωστός Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων του «ΠΘ» «παράγονται από ειδικές ρεπορταζιέρες» και ότι η εφημερίδα έχει μετατραπεί έτσι «σε αιχμή του δόρατος για την ανατροπή της κυβέρνησης, «μία επιχείρηση ανωμαλίας», όπως μας εξηγεί με μία βαρύγδουπη γελοιότητα.
Κανονικά δεν έχει την παραμικρή σημασία τι λέει και τι γράφει ο Βαξεβάνης – το αποδεικνύουν άλλωστε οι ανύπαρκτες πωλήσεις της εφημερίδας, που διευθύνει για λογαριασμό του εργολάβου Καλογρίτσα. Του απαντάμε όμως για να το ακούσουν τα αφεντικά του και οι πολιτικοί του φίλοι, που επιμένουν στην πολεμική κατά του Τύπου, όταν αυτός δεν είναι αρεστός στην εξουσία τους.
Ξεκινάμε με μία ιστορία για τον γνωστό Βαξεβάνη, που οι παλαιότεροι εξ ημών στο «ΠΘ» τη ζήσαμε και μας «έμεινε», έτσι για να το(ν) γλεντήσουμε. Ήταν εκεί στο 2006, όταν ο Κωστάκης, νέος και ζωηρός ρεπόρτερ ήρθε και ζήτησε δουλειά, εμφανίζοντας, ως αποδεικτικό της αξίας του, ένα έτοιμο γραμμένο, «αποκαλυπτικό», όπως το έλεγε ο ίδιος, ρεπορτάζ από τα άδυτα της ΚΥΠ. «Έχω φοβερές πηγές εκεί, μπαινοβγαίνω και τους ξέρω όλους» επέμενε, εξηγώντας ότι το ρεπορτάζ που έφερε ήταν για το πώς οι ΚΥΠατζήδες με τα βαλιτσάκια παρακολουθούν τον κόσμο».
Παρουσίασε και σχετικά σχέδια ως ντοκουμέντο – είχε μάλλον από τότε μανία με τα κυπατζίδικα ντοκουμέντα. Είχε ξενίσει τότε η τόση εμμονή του με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών – ΚΥΠ, – άλλωστε το ρεπορτάζ του δεν ήταν βέβαιο ότι μπορούσε να δημοσιευτεί, καθότι παρέπεμπε σε πρακτόρικες μεθόδους – αλλά η Διεύθυνση είπε να του δώσει μία ευκαιρία.
Με κάποια καλή αμοιβή και πάντως μεγαλύτερη των 300 ευρώ που ο ίδιος πληρώνει σήμερα εργαζόμενους, όπως κατήγγειλε επώνυμα μία συνάδελφος δημοσιογράφος.
Όμως, δύο μέρες μετά ο Βαξεβάνης έρχεται στην εφημερίδα, ωχρός και αναστατωμένος και ζητάει να αποσύρει το ρεπορτάζ, επικαλούμενος ότι ένας ΚΥΠατζής έμαθε τις κινήσεις του και απειλούσε, λέει, να τον… τελειώσει. Με τα πολλά τα παρακάλια, πήρε πίσω το «ρεπορτάζ» του και έκτοτε από μακριά κι ούτε κουβέντα.
Δεν πήγε όμως χαμένος. Την ώρα που το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δημοσίευσε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου, εκείνος φρόντιζε να σφυρηλατεί τις σχέσεις του με την εξουσία και έτσι βρέθηκε με εξωφρενική αμοιβή στην ΕΡΤ του ΠΑΣΟΚ. Με τα μνημόνια να έχουν έλθει και ενώ ο Παπανδρέου έκοβε μισθούς και συντάξεις, ο κατά τα άλλα μέγας αγκιτάτορας Βαξεβάνης πήρε την τριετία 2010 -2012, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ για μία εκπομπή μετρημένων επεισοδίων και ακόμη πιο μετρημένων (ανύπαρκτων δηλαδή) ποσοστών τηλεθέασης.
Μόλις του έκοψαν την κάνουλα από την ΕΡΤ, μεταπήδησε, αναμένοντας τα αντίστοιχα οφέλη, στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και βρήκε τον εργολάβο Καλογρίτσα για να του χρηματοδοτήσει εφημερίδα. Αλήθεια, αφού είναι τόσο καλός στα ρεπορτάζ, θα δημοσιεύσει κάποια στιγμή για τα βοσκοτόπια, που εμφάνισε το αφεντικό του ως ενέχυρο για τηλεοπτικό κανάλι;
Σκοπεύει άραγε να κάνει ρεπορτάζ για το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ που αναφέρει ότι ο εργολάβος (του) έκανε φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ; Ή για τα δάνεια που πήρε ο ίδιος εργολάβος (του) με τα δημόσια έργα, ύψους 78 εκατ. ευρώ επί  ΣΥΡΙΖΑ από την Τράπεζα Αττικής; Ή να επισκεφτεί τα εργοτάξια του ΤΟΞΟΤΗ σε Καρδίτσα, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, Μαρούσι, όπου οι εργαζόμενοι του Καλογρίτσα έχουν μήνες να πληρωθούν κλπ;
Θα δημοσιεύσει άραγε, αφού κάνει ανεξάρτητη δημοσιογραφία, όπως λέει, τους διαλόγους που είχε ο εργολάβος (του) με κάτι αστέρια του υποκόσμου (όπως τους έπιασε ο κοριός της αγαπημένης του ΕΥΠ); Εκείνα τα ωραία περί «γιγαντάκια» και «σ’ αγαπώ» που αντάλλασσε με κάτι ποινικούς του Κορυδαλλού ο Καλογρίτσας;
Διότι δεν φτάνει να διατυμπανίζεις ότι είσαι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και να προσβάλλεις τη δουλειά των άλλων, των χιλιάδων δημοσιογράφων, που δεν έχουν μάθει στις δημόσιες σχέσεις και τις προσκολλήσεις σε συστήματα εξουσίας. Πρέπει να το αποδεικνύεις και στην πράξη ότι είσαι ανεξάρτητος και όχι θλιβερός προπαγανδιστής.
Την αξία των προσκολλήσεων την είδες τώρα με την εφημερίδα που έβγαλες και η οποία δεν πουλάει ούτε ένα φύλλο ανά περίπτερο. Η εφημερίδα που έβγαλες με λεφτά του Καλογρίτσα πουλάει σε όλη την Ελλάδα λιγότερο απ’ όσο πουλάει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στους Αμπελόκηπους για παράδειγμα. Είναι κανονικός «πουθενάς» και αυτό σε τρελαίνει, αφού έλεγες στα αφεντικά σου ότι θα πουλούσες 150.000 φύλλα και θα γινόσουν παράγοντας.
Βλέπεις, εμείς που δουλεύουμε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ξέρουμε ότι την κυκλοφορία δεν την φέρνουν τα ΚΥΠΑτζίδικα θέματα ή οι τεμενάδες και τα γλειψίματα σε κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Τη φέρνουν ρεπορτάζ, όπως για τα σκάνδαλα υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, για τα οικονομικά εγκλήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου και τις πολυτέλειες των αδελφών του Γιώργου (όταν εσύ έτρωγες με χρυσά κουτάλια από την ΕΡΤ) ή για τον επιδεικτικό και αμφιλεγόμενο πλούτο ισχυρών της κοινωνίας. Σαν εκείνο το ρεπορτάζ για την παράνομη βίλα του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, όταν εσύ παρίστανες τον εκπομπάρχη του στο συστημικό, όπως το λέτε στα υπόγεια του Μαξίμου, Μέγκα.
Η αξιοπιστία κερδίζεται όταν αποκαλύπτεις και όχι όταν αφαιρείς το όνομα εργοδότη σου από τη λίστα Λαγκάρντ, όπως έκανες.
Οι εφημερίδες Κωστάκη δεν γίνονται με δήθεν αποκαλύψεις του πορίσματος ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των ΜΜΕ. Ουσιαστικά προβολή και διαφήμιση της κυβέρνησης πήγες να κάνεις, ώστε να της φανείς κάπου χρήσιμος, και παρασύρθηκες από τη γοητεία της διαστρέβλωσης. Διότι «ξέχασες» να δημοσιεύσεις ότι το ίδιο το πόρισμα λέει πως το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» είναι μια υγιής εταιρεία, που εξυπηρετεί τα δάνειά της και λειτουργεί ομαλά. Για τα υπόλοιπα, που γράφεις, έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Δικαιοσύνη.
Εσύ Κωστάκη έβγαλες μία εφημερίδα για να εξυπηρετήσεις την κυβέρνηση, που ψάχνει μανιωδώς υποστηρικτές στον Τύπο, που να αποπροσανατολίζουν από την μνημονιακή της πολιτική, να ωραιοποιούν την αριστερή λιτότητα και να εξωραΐζουν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία συστημική και καθεστωτική δύναμη. Μπράβο σου, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Αλλά δεν έχεις δικαίωμα να απαξιώνεις τη δουλειά κανονικών δημοσιογράφων και τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ τους.
Πάει πολύ να προσβάλλει τους δημοσιογράφους του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ένας εκλεκτός τόσων κυβερνήσεων, όπως δείχνουν τα συμβόλαια της ΕΡΤ (μόνο οι Εκλεκτοί έχουν τέτοια συμβόλαια) και οι δραστηριότητές σου επί ΣΥΡΙΖΑ. Για έναν που ήταν ή είναι και με τον Σημίτη και με τον Παπανδρέου και με τον Τσίπρα, το θράσος που επιδεικνύεις μόνο θυμηδία προκαλεί.
Μάθε όμως, ώστε να καταλάβεις γιατί η εφημερίδα σου πατώνει, ότι δημοσιογραφία δεν γίνεται με σέρβις στις εξουσίες, ούτε με ρουφιανιλίκι, ούτε με αυτάρεσκο και εισαγγελικό ύφος – την έχουν πατήσει πολλοί πριν από σένα και πιο «μεγάλα» ονόματα. Και να θυμάσαι, τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ ουδείς.
Καληνύχτα και καλή τύχη, θα σου χρειαστεί.

 ************************

2. Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ 

http://img.koutipandoras.gr/unsafe/1000x500/smart/http://assets.koutipandoras.gr/kouti/imagegrid/2017/01/23/58866f951dc52417088b46e4.jpgΉταν ένας βάτραχος που τον λέγαν Θέμο

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας βάτραχος, τον οποίο αφού τον φίλησε η πριγκίπισσα, έγινε βασιλόπουλο. Αυτό μια φορά και έναν καιρό, παλιά και κυρίως στα παραμύθια. Στην πραγματικότητα βάτραχε Θέμο, όσο και να προσπαθείς να φτιάξεις το παραμύθι σου επικαλούμενος ή χρησιμοποιώντας τις “ανακοινώσεις εργαζομένων στο Πρώτο Θέμα” είσαι αυτό που έχει δείξει η ιστορία. Να στο θυμίσω λοιπόν.

Του Κώστα Βαξεβάνη
 Πηγή: koutipandoras.gr

Είσαι αυτός που πιάστηκες στα Γαλλοελβετικά σύνορα με μια βαλίτσα γεμάτη ευρώ για τα οποία πάσχιζες να πιστέψουν όλοι πως είναι νόμιμο χρήμα.
Είσαι αυτός που στη συνέχεια πήγες με μαύρες σακούλες γεμάτες με άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ για να τις κάνεις επιταγές και να τις καταθέσεις στην ΒΝΡ στο Κολωνάκι
Είσαι αυτός που έλεγε πως τα χρήματα αυτά στα έδωσε ο εφοπλιστής Λασκαρίδης για αγορά μετοχών του Πρώτου Θέματος αλλά λίγο αργότερα αναίρεσες με άλλες καταθέσεις.
Είσαι αυτός που στη συνέχεια αποδέχθηκες πως είσαι φοροφυγάς και πλήρωσες τον αναλογούντα φόρο για να αποφύγεις την ποινική ευθύνη
Είσαι αυτός που έλεγες ψέματα πως τα δικαστήρια σε έβγαλαν αθώο γι αυτή την υπόθεση , ενώ στην πραγματικότητα είχαν άρει τις ποινικές ευθύνες επειδή πλήρωσες.
Είσαι αυτός για τον οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε στις 29 Ιουνίου πως πρέπει να καταβάλεις περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ γιατί καταχράστηκες τη θέση σου ως υπόλογος του Δημοσίου (άνθρωπος που έχει ειδική θέση και ρόλο και γι αυτό κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες) και διακίνησες εκατομμύρια με τον τρόπο αυτό.
Είσαι αυτός που μαζί με την παρέα σου ( και αυτή με την οποία κάνατε μαζί μπάνιο παλιά στην μπανιέρα και με αυτή που σήμερα τα κάνετε μπάνιο και μούσκεμα) χρεώσατε τον ελληνικό λαό με δάνεια 44 εκατομμυρίων, από τα οποία βάλατε 31 στην τσέπη. Το πώς τα βάλατε το ξέρεις εσύ, το περιγράφει και η Επιτροπή της Βουλής. Αγόραζαν οι δικές σας εταιρείες προσωπικές σας μετοχές με δάνεια που παίρνατε. Δυό φορές αγοράσατε τον εαυτό σας και πολλές πήρατε δάνειο με εγγυήσεις χαριστικές και παράνομες φτιάχνοντας ένα σχήμα με εταιρείες μπάμπουσκες. Από τα 44 εκατομμύρια κάνατε προσωπικό χρήμα τα 31, μπάμπουσκα Θέμο.
Είσαι αυτός που ΔΕΝ κατάφερες να κάνεις καμιά μεγάλη εφημερίδα όπως λέει το παραμύθι σου. Πήρες απλώς τα λεφτά του κοσμάκη μέσα από τερατώδη δάνεια και αγοράζεις κυκλοφορία με διαφήμιση εκατομμυρίων και κουπόνια. Βγάλε ένα φύλλο χωρίς τα κουπόνια που αγοράζουν για να πετάξουν στη συνέχεια την εφημερίδα σου.
Είσαι αυτός που βγάζεις λεφτά πάνω στη φτώχεια και την ανέχεια του κόσμου. Μοιράζεις χρήμα σε κουπόνια που πήρες από πτωχευμένους Μαρινόπουλους (ξέρεις κάτι για την πτώχευση;) για να σε αγοράσει ο ανθρωπάκος που δεν έχει να πάρει μια φρατζόλα ψωμί επειδή του υπόσχεσαι μισό κιλό κρέας. Δεν πουλάς εφημερίδα, μοιράζεις τζάμπα κρέας. Συνεπώς δεν είσαι εκδότης αλλά τζαμπατζής χασάπης.
Είσαι αυτός που θα απολογηθείς για το πόσα κουπόνια τύπωνες, πόσα μοίραζες και πόσα εμφανίζονταν στα ταμεία του Μαρινόπουλου.Γιατί όπως εσύ καλά ξέρεις, το κάθε κουπόνι είναι χρήμα και όποιος το τυπώνει πρέπει να ελεγχθεί για μαύρο χρήμα. Και θα ελεγχθεί σύντομα
Είσαι αυτός που έβριζες τον Ρέστη από την εφημερίδα σου και ξαφνικά τον έκανες συνέταιρο. Πώς άραγε; Υπέκυψε στη γενναία κριτική σου ή σε κάτι άλλο;
Είσαι αυτός που είχε συνέταιρο και κάποιον Πάλλη ο οποίος προφυλακίστηκε και απασχολούσε επί μήνες την επικαιρότητα με πράγματα που εσύ δεν έβλεπες
Είσαι αυτός που η σχέση του με τη δημοσιογραφία αποτυπώθηκε πλήρως σε αυτό το πρωτοσέλιδο με το νεκρό Παύλο Φύσσα. Πούλησες τον επιθανάτιο ρόγχο, το θάνατο, για να πάρεις φράγκα.
Είσαι αυτός που προκαταβολικά απενοχοποίησες τους δολοφόνους του Φύσσα, εμφανίζοντας τη Χρυσή Αυγή ως ένα φαινόμενο lifestyle με τις γκόμενες του Κασιδιάρη και τις σβάστικες τατουάζ στα ηλιοκαμένα μπράτσα.
Είσαι αυτός που παρουσίασες τη μάνα του Χρυσαυγίτη ως τη γιαγούλα που φοβάται να πάει στο ΑΤΜ και τους Χρυσαυγίτες ως προσκόπους που τη συνοδεύουν για να είναι ασφαλής.
Είσαι αυτός που έβγαλες στην πρώτη σελίδα γυμνό έναν άνθρωπο που (ό,τι και αν έκανε) είχε πηδήξει από τον πέμπτο όροφο και κατακρεούργησες μια γυναίκα με το να γίνεις κομιστής. Όχι ενός βίντεο και εκβιασμών όπως σε κατηγόρησαν, αλλά νέων ηθών στη δημοσιογραφία.
Είσαι αυτός που ξερνά σεξισμό, ομοφοβία και παλαιοκαιρίτικο δεξιό πατριωτισμό. Δεν με ενδιαφέρει αν το κάνεις γιατί θέλεις να κρύψεις μια δική σου πλευρά που ο ίδιος σιχαίνεσαι ή πρέπει κάτι να πουλήσεις. Με ενδιαφέρει που αναγεννάς κάθε μέρα μια εμφυλιοπολεμική Ελλάδα την ώρα που εσύ κονομάς
Είσαι ο γελωτοποιός του συστήματος που τα δίνει ΟΛΑ για ΟΛΑ προκειμένου να πιστέψουμε πως η ζωή είναι γεμάτη ξέκωλα. Πως οι γυναίκες είναι αντικείμενα, οι αριστεροί βρωμιάρηδες, οι αμφισβητίες προδότες, οι κανονικοί δημοσιογράφοι πράκτορες και οι καλοί σαν και του λόγου σου. Φτάνει να εκφέρουν με δυσκολία δυό λέξεις απ΄ το στόμα τους αλλά να δίνουν τα κατάλληλα μηνύματα σε αυτούς που πρέπει
Είσαι ένας δειλός που φοβάται να απαντήσει με επιχειρήματα και καταφεύγει στις βρωμιές. Δεν ξέρω τι θυμάσαι από συναντήσεις μαζί μου, εγώ θυμάμαι πως δεν έχεις ούτε το θάρρος να σφίξεις το χέρι του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Φοβικός γεμάτος θηρία που ο ίδιος δημιουργείς και σε κυνηγάνε.
Είσαι δυο φορές δειλός γιατί όταν δεν μπορείς να απαντήσεις, βάζεις τους συντάκτες της εφημερίδας, αυτούς τους οποίους εξαρτώνται από το χρήμα (όχι το δικό σου, το δικό μας) να βγάζουν ανακοινώσεις. Εσύ βέβαια είσαι κάπου στην Ελβετία
Είσαι από αυτούς που η μαγκιά τους και η απρέπειά τους περιστοιχίζεται από δεκάδες μπράβους και σωματοφύλακες, πράγμα παράξενο με τόσα καλά που έχεις προσφέρει στην κοινωνία.
Είσαι πολλά, βάτραχε Θέμο που δεν λέω εγώ αλλά καταλαβαίνουν όλοι. Ακόμη και αυτοί που σου κάνουν τεμενάδες επειδή προτιμούν να είσαι χρήσιμος απ το να είσαι επικίνδυνος.
Ποιός είμαι εγώ βάτραχε Θέμο; Ο προηγούμενος που ισχυρίστηκε ότι πήρα 1,5 εκατομμύριο από την ΕΡΤ, καταδικάστηκε με 8 μήνες φυλακή και το ξέρεις. Εσύ θα φας περισσότερο γιατί παρότι το ξέρεις, δρας με δόλο. Και αυτή τη φορά μη στείλεις πάλι δικηγόρο να αποσύρω. Θα έχεις την τύχη του Βγενόπουλου (ποινικά εννοώ γιατί εσύ είσαι ικανός να πεις πως σε απειλώ και εγώ εκτός από όλους τους τρομοκράτες μαζί)
Έχω λες και παρτίδες με την ΚΥΠ. Και με τη CIA έχω και με τη Στάζι έχω και με την FSB και με πολλούς ακόμη πράκτορες, τρομοκράτες καταζητούμενους με τους οποίους σπατάλησα αρκετά από τα 30 χρόνια δημοσιογραφίας. Αλλά πράκτορας βάτραχε Θέμο; Δεν βρήκες κάτι πιο πρωτότυπο; Να σου θυμίσω πως κάτι τύποι σαν και σένα, όταν ήθελαν να πλήξουν δημοσιογράφο στο παρελθόν, τον έλεγαν «αδελφή». Πώς σου ξέφυγε αυτό το πετυχημένο σενάριο της εθνικοπατριωτικής δεξιάς;
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως εσύ είσαι ο καλός και εγώ ο κακός. Εσύ ο τίμιος και εγώ ο αργυρώνητος. Εσύ η μαχόμενη δημοσιογραφία και εγώ αυτός που αποκρύπτει ειδήσεις. Επίσης Θέμο, μια μέρα θα σε φιλήσει η πριγκίπισσα και θα γίνεις πρίγκιπας.Μην πω και τίμιος δημοσιογράφος.
ΥΓ 1: Τόση φασαρία βάτραχε Θέμο για μια εφημερίδα που δεν πουλάει τίποτα και τόσος φόβος που ούτε το όνομά της δεν λες; Documento λέγεται και θα την πεις πολλές φορές στον ύπνο σου από δω και πέρα.
ΥΓ 2: Συνάδελφοι στο πρώτο Θέμα. Είτε υπογράφετε πραγματικά τις ανακοινώσεις είτε σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινη ασπίδα, δεν σας κρατώ καμιά κακία. Έχω όμως μια αρχή: όταν δεν πεις την αλήθεια την ώρα που πρέπει, τότε σύντομα θα απολογείσαι στο ψέμα που θα φαντάζει ως αλήθεια. Να το θυμάστε αυτό.Σας εύχομαι καλή τύχη

Δεν υπάρχουν σχόλια: