Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2016

Εθνικιστής μεν , βρομιάρης δε...

 Η ΔΗΘΕΝ  "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑ  ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ  ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ  ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

 Moving picture blue lighted down arrow animated gif

Τι σόι πατριώτης βρομίζει τον τόπο του;

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνας σκουπιδια

 Φώτης Κοκοτός

Δημοσιεύτηκε:pancreta.gr 

Εσείς γίνεστε έξαλλοι όταν βλέπετε τα χιλιάδες σκουπίδια στους δρόμους και τη θάλασσα; Κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας να καθαρίσετε τον τόπο μας; Αν είστε στο χώρο του Τουρισμού, θα ήταν και προς το συμφέρον σας, άμεσα και ξεκάθαρα. Γενικώς, αν είστε πατριώτες, θα έπρεπε να σας εκνευρίζει αυτή η εικόνα.
Φοβούμαι πως, τελικά, δεν είμαστε στην Κρήτη όσο πατριώτες υπερηφανευόμαστε πως είμαστε. Οι δρόμοι και οι θάλασσές μας θα έπρεπε να μας προκαλούν αηδία, αλλά ελάχιστοι είμαστε εμείς που φροντίζουμε εθελοντικά για την καθαριότητά τους. Μπορώ να φανταστώ την έκφραση του προπάππου μου, καπετάν Γιάννη Αϊνικολιώτη, οπλαρχηγού στην επανάσταση του 1897, αν έβλεπε τη σημερινή εικόνα του ομώνυμης πόλης, αλλά και του Μιραμπέλλου ευρύτερα.
Οι πραγματικοί πατριώτες, εκείνοι που χύνουν το αίμα τους για τον τόπο τους, σίγουρα δεν είναι σαν τους σημερινούς ελληναράδες, που πετάνε τα σκουπίδια από το παράθυρο του (γερμανικού;) αυτοκινήτου τους, αλλά εκνευρίζονται άμα οι ξένοι επισκέπτες κάνουν παρατήρηση πως «πολύ ωραία χώρα η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν την αξίζουν οι Έλληνες!».
Φέτος, εν έτει 2016, ακόμα κι έπειτα από επέμβαση του Λιμεναρχείου για την προστασία της καθαριότητας των θαλασσών, κάποιοι «πατριώτες» καπετάνιοι επιμένουν να αδειάζουν τα λύματά τους απευθείας στη θάλασσα, εξευτελίζοντας κάθε έννοια ναυτοσύνης και αγάπης για το απέραντο γαλάζιο. Ντροπή τους, πρώτα εκείνων, αλλά ντροπή κι όσων συγκαλύπτουν με προφάσεις εν αμαρτίαις «έλα τώρα, μωρέ, έχουμε και πιο σοβαρά προβλήματα».
Εμείς που μαζεύουμε τα σκουπίδια των συμπολιτών μας από τους δρόμους και τις θάλασσες, και το κάνουμε εδώ και δεκαετίες, τόσο το καλοκαίρι που έχουμε τουρίστες, όσο και το χειμώνα που μόνο ντόπιοι κυκλοφορούν, συναντούμε τακτικά αυτούς τους «πατριώτες» που πετάνε τα σκουπίδια. Σας βλέπουμε. Μη νομίζετε πως δε σας βλέπουν και τα παιδιά σας.
Αυτό που λέγεται «περιβαλλοντική συνείδηση» δεν πρέπει να την έχουμε μόνο εμείς οι πτυχιούχοι περιβαλλοντολόγοι, οι τουριστικοί επιχειρηματίες που διατηρούμε τις επιχειρήσεις μας καθαρές, κι όσοι έχουν πραγματική αγάπη για την πατρίδα. Πρέπει να την έχει οποιοσδήποτε θέλει να θεωρείται πατριώτης πραγματικός. Όσοι, λοιπόν, πετάτε σκουπίδια και λύματα, καιρός ν’ αναθεωρήσετε τη μεγάλη εικόνα που έχετε για τους εαυτούς σας. Πατριώτες δεν είστε. Αυτό είναι βέβαιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)