Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2016

Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ταλαντούχοι Γάλλοι καλλιτέχνες του δρόμου  ταξιδεύουν στον κόσμο για να μετατρέψουν συνηθισμένα  κτίρια σε μεγαλειώδη έργα τέχνης

Από τη δεκαετία του '80, η τέχνη του δρόμου έχει αυξηθεί σημαντικά, αποτελώντας σήμερα ένα δημοφιλές κομμάτι της Τέχνης, στις ευρύτερες διαστάσεις της . Η Γαλλία έχει πολλά ταλέντα στον τομέα αυτό. Ιδιαίτερη είναι  η περίπτωση του Julian Malland, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Seth Globepainter. Δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του '90 και, ξεκινώντας από τις "αναγεννήσεις" γηρασμένων Παρισινών κτιριών , πέρασε μέσω των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο σε εντυπωσιακές δημιουργίες σε τοίχους σπιτιών και δρόμων από πόλεις πολλών χωρών.

Από το Παρίσι έως το Μόντρεαλ, μέσω της Πόλης του Μεξικού και της Μπάτον Ρουζ, ο  Seth Globepainter (ψευδώνυμο του καλλιτέχνη του) δημιουργεί σχέδια σε φυσικό μέγεθος στους τοίχους ερειπωμένων ή μεγάλων σε ηλικία  κτιρίων . Τα έργα του είναι  πολύχρωμα και συχνά ποιητικά, με  χαρακτήρες που κοιτάζουν μέσα στον   τοίχο ή στον μακρινό ορίζοντα, μεγάλες τοιχογραφίες με "ηρωες"  συχνά τα παιδιά. Για την επίτευξή τους,ο Γάλλος  συνεργάζεται συχνά με  τοπικούς καλλιτέχνες για να ενσωματώσει  τον πολιτισμό της  τοπικής τέχνης.Το αποτέλεσμα είναι  κάθε φορά μαγευτικό.
 Τα έργα του Seth Globepainter ταξιδεύουν στον κόσμο και κυρίως δείχνουν ότι η τέχνη του δρόμου μπορεί να φέρει τη ζωή και τη φρεσκάδα στα δοκιμαζόμενα σκληρά  κτίρια από το χρόνο και τους ανθρώπους .
Πηγή: http://dailygeekshow.com


10-street-art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...