Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016

Η γειτονοπούλα που διαπρέπει στην Όπερα


Σόνια Γιόντσεβα: Πάντα συγκινούμαι όταν τραγουδάω στην πατρίδα



Φωτογραφία: BulFoto
Όμορφη, ταλαντούχα και γεμάτη χαρά και αισιοδοξία είναι  η «Σόνια Γιόντσεβα, η Βουλγάρα σοπράνο που  κάνει πράγματι λαμπρή σταδιοδρομία, και  αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα μετά τη νίκη της στον διαγωνισμό Operalia, που διοργανώνεται από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο. Σήμερα όλο και συχνότερα την παρουσιάζουν ως "ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια στη σκηνή όπερας"».

bnr.bg
**********************

Η Σόνια Γιόντσεβα κατέπληξε τον κόσμο της όπερας: Η Βουλγάρα σοπράνο που ξεκίνησε ως τραγουδίστρια του μπαρόκ και κέρδισε την Operalia το 2010 διανύει ένα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι.
«Πρόκειται για μια πραγματική δέσμευση το να είσαι τραγουδίστρια της όπερας. Θα πρέπει να είσαι δοσμένη σε αυτό που ανέλαβες από την αρχή μέχρι το τέλος, θα πρέπει να αγωνιστείς. Αγωνίζεσαι
ενάντια σε πολλά πράγματα, ενάντια στους φόβους σου, στα όριά σου,ενάντια στη μουσική και ενάντια στο κείμενο. Όταν τραγουδάς μπαρόκ ή πρώιμη μουσική πάνω απ ‘όλα είσαι πολύ δεμένος με τις λέξεις και με την απαγγελία. Είμαι οπαδός του κειμένου. Αν έχεις κάτι να πεις πρέπει να το πεις με τη σωστή προφορά. Προσπαθώ να διαχειριστώ την όπερα σε κάθε περίοδο, τόσο στο μπαρόκ, στην πρώιμη μουσική,στο bel canto ή στο verismo με τον ίδιο τρόπο: το κείμενο! Υπάρχει η εντύπωση ότι αν είσαι μπαρόκ τραγουδίστρια βάζουν μία ετικέτα στο πρόσωπό σου και λένε: Εντάξει είσαι μπαρόκ τραγουδίστρια και δεν μπορείς να είσαι ο,τιδήποτε άλλο.Εγώ, πίστευα,ότι θα μπορούσα να γίνω ότι ηθελα και η Operalia ήταν πραγματικά η πόρτα σε αυτόν τον κόσμο …στον κόσμο του bel canto, στον κόσμο του Covent Garden και της Μητροπολιτικής Οπερας,σε όλες αυτές τις σκηνές.Είμαι ευγνώμων που το έκανα.Θέλω να αφήνω τη ζωή και τη μουσική να με εκπλήσσει διαρκώς. Νομίζω ότι ακολουθώ το bel canto και στη συνέχεια, σε ορισμένα κομμάτια το verismo. Έχω τον Πουτσίνι, τον Βέρντι. Έχω όλα τα ηχοχρώματα. Ακόμη και πρώιμη μουσική.Είμαι πολύ ενθουσιασμένη.»
http://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: