Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ (ΚΑΙ ΑΠΟ) ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για MUSIC, MUSICIAN ANIMATED GIFSΠώς λέγεται η επιστήμη του να είσαι συνέχεια εναντίον του να βρίσκεις κάτι ; --- Κοντραπούντο (θέλει λίγο σκέψη εάν δεν σας ... βρει αμέσως ! :-) )
 
 
 
*** Πώς βρίσκεις εάν ένας ερασιτέχνης μουσικός παίζει κλαρινέτο ή όμποε ; --- Κοιτάς εάν φοράει ακόμη ... ρολόι, παπούτσια, ζώνη κλπ. (Σημείωση Συντάκτη [Σ.Σ.] : το όμποε είναι πολύ ακριβό).
 
 
 
*** Πώς πέθανε ο τελευταίος συγγραφέας αντίστιξης ; --- Αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να καταλάβει το βιβλίο αντίστιξης που είχε μόλις γράψει ... (χε χε χε χε χε χε !, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται έτσι κι αλλιώς κρύο!)
 
 
 
*** Πώς πέθανε ο τελευταίος εκτελεστής άρπας ; --- Του είπαν ότι το όμποε μπορεί να παίξει ταυτόχρονα μία νότα μόνον και πέθανε από τα γέλια. (Σ.Σ. Η άρπα είναι το κατεξοχήν πολυφωνικό όργανο και παίζει σχετικά εύκολα διάφορα περίπλοκα πολυφωνικά σχήματα).
 
 
 
*** Πώς πέθανε ο τελευταίος Πόντιος βιολονίστας ; --- Επαιζε ένα κομμάτι που στο φινάλε είχε την ένδειξη "morendo" (πεθαίνοντας). (Σ.Σ. Φυσικά θα ξέρετε ότι οι Πόντιοι είναι χαζοί ... μόνον στα ανέκδοτα και πουθενά αλλού !)
 
 
 

*** Γιατί ο Λιστ, στο αποκορύφωμα της δόξας του, στην πλήρη μουσική του ωριμότητα, απομονώθηκε για δύο χρόνια σε ένα μοναστήρι στο βουνό ; --- Εκανε συνεχώς εντατική προετοιμασία για να αρχίσει μετά μαθήματα αντίστιξης. (χα χα χα ! συγχωρέστε με ! είναι το προσφιλές μου θέμα!)
 
Αποτέλεσμα εικόνας για MUSIC, MUSICIAN ANIMATED GIFS
 
*** Γιατί απολύθηκε ο τελευταίος Γερμανός εκτελεστής Τούμπας ; --- Επειδή επινόησε το μουσικό όρο "con Lager" με τον οποίο έκρυβε από 2-3 μπουκάλια παγωμένη μπύρα μέσα στο στόμιο του οργάνου για να έχει να καταναλώνει κατά τη διάρκεια της παράστασης. Οι άλλοι Γερμανοί της ορχήστρας τον ψιλιαστήκανε και, επειδή στα δικά τους όργανα δεν χωράνε ούτε μικρά κουτάκια μπύρας, απαιτήσανε από τον μαέστρο και τον υπεύθυνο ορχήστρας να τον διώξει. (Σ.Σ. "Lager" = ουσιαστικά η παγωμένη μπύρα).
 
 
 
*** Τί έκανε ένας συλλέκτης οργάνων όμποε αφού πούλησε όλα τα όργανά της συλλογής του ; --- Με τα χρήματα που πήρε αγόρασε τη μισή Νέα Ζηλανδία (το όμποε είναι πολύ ακριβό - επίσης η Νέα Ζηλανδία είναι ένα τεράστιο νησί ! :-) ).
 
 
 
*** Πώς ξεκίνησε η μουσική "avant-garde" ; --- Ο μικρός ανιψιός του Πιέρ Μπουλέζ έριξε κάτι καρφιά στο πιάνο του θείου του για να του κάνει πλάκα ! (Σ.Σ. συνηθισμένο εφέ της μουσικής "avant-garde") - Υ.Γ. Το ... σκασμένο ! Τον ... Ηρώδη γρήγορα ! :-)
 
 
 
*** Γιατί ο φαγκοτίστας έριξε δηλητήριο στους καφέδες όλων των άλλων μελών της ορχήστρας πριν τη μεγάλη συναυλία ; --- Για να παίξει επιτέλους και σε ένα κοντσέρτο στο οποίο το όργανό του θα ... ακούγεται ! (Σ.Σ. - εντάξει το ξέρω ότι είμαι λίγο υπερβολικός ! :-) )
 
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για MUSIC, MUSICIAN ANIMATED GIFS*** Πώς πέθανε ο τελευταίος έξυπνος εκτελεστής κρουστών συμφωνικής ορχήστρας ; --- Δεν πέθανε γιατί ... απλά δεν υπήρξε ποτέ ! (Σ.Σ. Μάλλον επηρεασμένο από αντίστοιχα ανέκδοτα για "ντραμίστες" της μουσικής "ροκ").
 
 
 
*** Γιατί αναβλήθηκε το τελευταίο κοντσέρτο του Καρλχάιντζ Στοκχάουζεν ; --- Επειδή μπέρδεψε τις μαγνητοταινίες για τη συναυλία με αυτές από τα γενέθλια της κόρης του. (Σ.Σ. - αυτός ο συνθέτης - όπως και πολλοί άλλοι - χρησιμοποιούσαν μαγνητοταινίες για "σύνδεση" ηλεκτρονικών ήχων και φυσικών ήχων ορχήστρας. Λιγάκι περίεργο, αλλά αυτό είναι το ανέκδοτο που έκανε τον συντάκτη να γελάσει περισσότερο όταν το σκέφτηκε !)
 
Αποτέλεσμα εικόνας για MUSIC, MUSICIAN ANIMATED GIFS
 
 
*** Γιατί ο Νικόλο Παγκανίνι ήταν κλεισμένος για μερικά χρόνια σε κάποια σκοτεινή φυλακή ; --- Επειδή, όπως όλοι το παραδέχονταν, ήταν ιδιαίτερα δεινός εκτελεστής ! (λογοπαίγνιο που θυμίζει μια γνωστή μας δίκη).
 
 
 
*** Ποιό είναι το αγαπημένο κομμάτι κλασικής μουσικής του γνωστού ήρωα Σκρούτζ Μακ Ντακ ; --- Μα, φυσικά, ο "θρήνος για το χαμένο γρόσι" του Λ.Β. Μπετόβεν.
 
 
 
*** Ποιός είναι πιο έξυπνος, αυτός που παίζει βιολί ή αυτός που παίζει βιόλα ; --- Κανένας τους, μάλλον το παιδί που τακτοποιεί τα αναλόγια τους λίγο πριν τη συναυλία ! (επηρεασμένο από ανέκδοτα για εκτελεστές βιόλας!)
 
 
 

*** Ποιός έχει μεγαλύτερη αναπνοή, ο εκτελεστής τούμπας ή ο εκτελεστής του τρομπονιού τενόρο ; --- Δεν ξέρω, έχεις όμως ακούσει την πεθερά του εκτελεστή τούμπας να μιλάει "sempre fortissimo e sempre legato" ;! (Σ.Σ. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συντάκης δεν είναι καν παντρεμένος! :-) )
 
Αποτέλεσμα εικόνας για MUSIC, MUSICIAN ANIMATED GIFS
 
*** Γιατί οι Γερμανοί βιολονίστες παίζουν με τις 3 χορδές μόνο ; --- Την τέταρτη τη χρησιμοποιούνε για να ... καθαρίζουν τα μουστάκια τους από τη μπύρα ! (χι χι χι !)
 
 
 
*** Γιατί οι Αμερικανοί αρνούνται να παίξουν οποιοδήποτε όργανο εκτός από βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο ; --- Επειδή αυτά τα μουσικά όργανα έχουν στη μέση τους σχήματα που τους θυμίζουν το σχήμα του δολαρίου ! (Σ.Σ. Εγώ κακός ; Οχι δα !)
 
 
  Αποτέλεσμα εικόνας για MUSIC, MUSICIAN ANIMATED GIFS
*** Γιατί οι Γιαπωνέζοι παλιότερα έπαιζαν πολύ κοντραμπάσο, κατόπιν βιολοντσέλο, αλλά τώρα το έχουν ρίξει στη βιόλα και στο βιολί ; --- Ε, τί να κάνουν κι αυτοί, αφού οι φωτογραφικές τους μηχανές συνέχεια μικραίνουν και χωράνε σε ολοένα και μικρότερα μουσικά όργανα ! (Σ.Σ. Ετσι, για να μην νομίζετε ότι θα την γλυτώσει και η ... Ασία !)
 
 
 
*** Ποιός ήταν ο τελευταίος Ρώσος συνθέτης που έγραφε καλή μουσική χωρίς να πίνει ; --- Ηταν τόσο παλιά που δεν έχει διασωθεί ... ούτε το όνομά του γιατί τότε δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η γραφή ! :-) (Σ.Σ. Επηρεασμένο από την πρόσφατη ανάγνωση της βιογραφίας του ... Τσαϊκόφσκυ !)
 
 
 
*** Γιατί ο Σοπέν δεν γύρισε ποτέ ξανά πίσω στην Πολωνία ; --- Επειδή χρώσταγε πολλά λεφτά στο χασάπη της γειτονιάς του ! (Σ.Σ. Αυτοί οι χασάπηδες αποτελούν διαχρονική αξία !)
 
 
 
*** Γιατί οι χοροί του Σκαλκώτα άρχισαν να εκτελούνται τακτικά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ; --- Ολα άρχισαν όταν ανάμεσά τους ανακαλύφθηκε και ένα ... τσιφτετέλι ! (Σ.Σ. Θα έσκαγα εάν δεν το έγραφα ! :-) )
 
 
 
- Πώς λέγεται το όνομα του μουσικού που θα πηδήξει αμέσως από τον Τιτανικό όταν αυτός πιάσει φωτιά ;  
Πρώτος βιολιστής.

- Πώς λέγεται το όνομα του μουσικού που θα πηδήξει τελευταίος από τον Τιτανικό όταν αυτός πιάσει φωτιά ;
Μακαρίτης βιολιστής.

- Πώς λέγεται ο μουσικός που ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας στα ζαχαραπλαστεία ;
Ζαν Μαρί Λεκλέρ.


- Πώς λέγεται ο μουσικός που πάλεψε για την τέχνη της φούγκας ;
Τζιοβάνι ντα Παλεστρίνα.
Πηγή: Pathfinder.gr
Αποτέλεσμα εικόνας για MUSIC, MUSICIAN ANIMATED GIFS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...