Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

Ξέρετε ότι ο Τραμπ έχει αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή "απάτη" και ότι θα απορρίψει τη συμφωνία του Παρισιού;

Αποτέλεσμα εικόνας για stop trump for environmentΑγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Ο πρόεδρος Τραμπ ετοιμάζεται να ανοίξει πόλεμο με το κλίμα του πλανήτη, σε 67 μέρες. Όμως, αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις μας βρίσκονται στην ετήσια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. Αν κινηθούμε γρήγορα, μπορούμε να τις πείσουμε να επικυρώσουν συγκεκριμένα μέτρα, πριν ο Τραμπ καταστρέψει όλα όσα έχουμε πετύχει.  

Γερμανία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, αλλά και οι κλιματικά ευάλωτες χώρες, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για τήρηση της συμφωνία του Παρισιού. Αν αρκετοί από εμάς τους το ζητήσουμε τώρα, μπορούν να επικυρώσουν το επείγον σχέδιο για μηδενική κλιματική ρύπανση, να πιέσουν τις ΗΠΑ, και να δεσμευτούν ότι θα κινηθούν ταχύτερα προς μια πράσινη παγκόσμια οικονομία, με ρυθμούς που ο Τραμπ δε θα μπορεί να σταματήσει.  

Βοήθησε να τους ζητήσουμε να πάρουν ξεκάθαρη τη θέση για το κλίμα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει Τραμπ. Το Avaaz έχει στείλει μέλη της ομάδας μέσα στη διάσκεψη. Το ψήφισμα θα παραδοθεί απευθείας στις κυβερνήσεις – υπόγραψε για την προστασία της συμφωνίας του Παρισιού και στείλε αυτό το email στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/campaign/el/paris_protection_loc/?bqegtbb&v=84241&cl=11116169452&_checksum=bdebcc5450b98b457c2327908c7637a6b047ee684b9dd0639816a786ac656bfd

Ο Τραμπ έχει αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή απάτη και απορρίπτει τη συμφωνία του Παρισιού. Μάλιστα, μόλις ανέθεσε σε ένα συνεργάτη του, αρνητή της κλιματικής αλλαγής και με συμφέροντα σε μεγάλες πετρελαϊκές, να καθορίσει την περιβαλλοντική πολιτική του για τους επόμενους μήνες!  

Όμως, πάνω από 100 χώρες έχουν υπογράψει τη συμφωνία, η οποία βρίσκεται ήδη σε ισχύ, και στηρίζουν την εφαρμογή της. Οι πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης για το κλίμα και χθες η Γερμανία ανακοίνωσε ένα τολμηρό νέο σχέδιο για να μειώσει δραστικά το διοξείδιο του άνθρακα. Και το κυριότερο, η Κίνα παραμένει στη συμφωνία, βλέποντας ήδη τα οφέλη από την κατάργηση του άνθρακα και σπάζοντας ρεκόρ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τις περισσότερες κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αν με το που έρθει στην εξουσία ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη σύμβαση του ΟΗΕ για το κλίμα, αυτό θα έχει τραγικές επιπτώσεις σε όλους μας.  

Η αποχώρηση όμως από μια συμφωνία αποτελεί ένα γραφειοκρατικό εφιάλτη που μπορεί να κρατήσει χρόνια. Αν αρκετοί από εμάς λάβουμε μέρος τώρα φωνάζοντας ένα βροντερό «ΟΧΙ!», μπορούμε να βρούμε τρόπους να τον σταματήσουμε και να φροντίσουμε ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να πάει μπροστά, ακόμη κι αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μείνουν πίσω.  

Πολύ απλά δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν ανίδεο δισεκατομμυριούχο να σταθεί εμπόδιο στο μοναδικό μονοπάτι που οδηγεί στη σωτηρία του πλανήτη. Ας αναλάβουμε όλοι δράση για να βάλουμε τον κόσμο στο σωστό δρόμο, πριν αναλάβει καθήκοντα ο Τραμπ.
 

Υπόγραψε τώρα για να πείσουμε τους ηγέτες να προστατεύσουν τη συμφωνία για τον πλανήτη και στείλε παντού την εκστρατεία:

https://secure.avaaz.org/campaign/el/paris_protection_loc/?bqegtbb&v=84241&cl=11116169452&_checksum=bdebcc5450b98b457c2327908c7637a6b047ee684b9dd0639816a786ac656bfd

Μαζί βοηθήσαμε να κλείσει η συμφωνία-ορόσημο του Παρισιού για το κλίμα. Διαδηλώσαμε, στηρίξαμε οικονομικά, υπογράψαμε και διεκδικήσαμε Τελικά, βοηθήσαμε να πειστούν οι προοδευτικοί ηγέτες ότι πρέπει να πρωτοστατήσουν και εμποδίσαμε όσους προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την προσπάθεια. Το Παρίσι ήταν απλά η αρχή. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να σώσουμε από την κλιματική αλλαγή όσα αγαπάμε. Αλλά αν αστοχήσουμε τώρα, θα έχουμε χάσει μια μοναδική ευκαιρία για διεθνή συνεργασία. Αυτή τη βδομάδα, πρέπει να δράσουμε.  

Με ελπίδα,  
Iain, Alice, Pascal, Risalat, Fatima, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz  

Σε 67 μέρες, ο πρόεδρος Τραμπ ετοιμάζεται να ανοίξει πόλεμο με το κλίμα του πλανήτη. Όμως, αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις του κόσμου βρίσκονται στην ετήσια διάσκεψη για το κλίμα. Αν κινηθούμε γρήγορα, μπορούμε να τις πείσουμε να επικυρώσουν τα μέτρα για 100% καθαρή ενέργεια, πριν ο Τραμπ καταστρέψει όσα έχουμε πετύχει. Λάβε μέρος τώρα:
 Ως πολίτες από όλο τον κόσμο είμαστε κάθετα αντίθετοι με το σχέδιο του Ντ. Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, που θα έβαζε τον πλανήτη σε κίνδυνο. Σας ζητάμε να προχωρήσετε με την εφαρμογή των μέτρων για 100% καθαρή ενέργεια, ώστε να εκμηδενιστούν τα αέρια του θερμοκηπίου, και να στηρίξετε οικονομικά τις πιο ευάλωτες χώρες, ανεξάρτητα από την πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου. Σας παρακαλούμε επίσης να ξεκαθαρίσετε στον κ. Τραμπ ότι η συμφωνία του Παρισιού προστατεύει την παγκόσμια οικονομία και ασφάλεια. Ο ρόλος σας ως ηγέτες είναι πιο σημαντικός από ποτέ για να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή, φροντίζοντας πως ο υπόλοιπος κόσμος θα προχωρήσει μπροστά, ακόμη κι αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μείνουν πίσω.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Περισσότερες πληροφορίες:  

Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή υπό την σκιά της εκλογής Τραμπ – Ypaithros.gr http://www.ypaithros.gr/diaskepsi-gia-tin-klimatiki-allagi-ypo-tin-skia-tis-eklogis-tramp/  

Μεγαλύτερος χαμένος το περιβάλλον – Η Εφημερίδα των Συντακτών
https://www.efsyn.gr/arthro/megalyteros-hamenos-perivallon  

Έξοδο των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα θέλει ο Τραμπ – Newsbeast http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2456808/exodo-ton-ipa-apo-ti-simfonia-gia-to-klima-theli-o-trab

Το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ ρίχνει στην αβεβαιότητα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα (στα Αγγλικά) – The Guardian

https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/09/us-election-result-throws-paris-climate-deal-into-uncertainty  

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να θέσει την κλιματική αλλαγή σε πορεία «επικίνδυνης ζώνης» (στα Αγγλικά) – The New York Times

http://www.nytimes.com/2016/11/11/us/politics/donald-trump-climate-change.html  

Η ηγεσία των ΗΠΑ και η ιστορική συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (στα Αγγλικά) – The White House
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2015/12/12/us-leadership-and-historic-paris-agreement-combat-climate-change

Δεν υπάρχουν σχόλια: