Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

Η WP γράφει ιστορία ζητώντας τη δίωξη πηγής ρεπορτάζ για το οποίο βραβεύτηκε με Πούλιτζερ!

ΑΠΟΨΗ / ΑΝΑΛΥΣΗ
by ThePressProject
Η Washington Post ήταν ανάμεσα στα ΜΜΕ που συμμετείχαν στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, αλλά, παρά την αυξανόμενη πίεση του Σωματείου για τις Ελευθερίες των Αμερικάνων (ACLU) και την εκστρατεία που γίνεται για να παρασχεθεί αμνηστία, στο editorial του Σαββατοκύριακου η WP όχι μόνο εναντιώνεται σε κάτι τέτοιο, αλλά ρητώς απαιτεί να δικαστεί με την κατηγορία για κατασκοπεία ή «εναλλακτικά» να αποδεχτεί ένα μέρος της ποινικής του ευθύνης και να του προσφερθεί από την αμερικάνικη κυβέρνηση ένα μέτρο επιείκειας.
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016του Glenn Greenwald για το The Intercept_
Αναδημοσίευση με την άδεια του συγγραφέα

Προτείνοντας κάτι τέτοιο η Washington Post κατάφερε ένα επαίσχυντο κατόρθωμα στην ιστορία του Τύπου: Είναι η πρώτη φορά που μια εφημερίδα ζητά τη δίωξη του πληροφοριοδότη σε δημοσίευμα για το οποίο τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ. Αλλά το πιο εντυπωσιακό αυτής της δημοσιογραφικής προδοσίας, είναι οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιεί για να στηρίξει την πρόταση της για καταδίκη του Σνόουντεν.

Οι συντάκτες της εφημερίδας υποστηρίζουν πως ένα -και μόνο ένα- από τα στοιχεία που τους έδωσε ο Σνόουντεν δικαιολογούσε τη δημοσίευση βάσει του υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος και αυτό ήταν το πρόγραμμα εσωτερικής διαχείρισης των μεταδεδομένων (metadata - σ.μ. Η NSA έκανε επεξεργασία των δεδομένων των αμερικάνων πολιτών) και αυτό γιατί «υπήρξε ξεχείλωμα, αν όχι ευθεία παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί παρακολούθησης όσον αφορά τους κινδύνους για απώλεια προστασίας των προσωπικών δεδομένων». Σχετικά μάλιστα με την «διορθωτική νομοθεσία» που ακολούθησε τη δημοσίευση οι συντάκτες της Post αναγνωρίζουν «οφείλουμε αυτή την απαραίτητη μεταρρύθμιση στον κύριο Σνόουντεν» αλλά ξεχνάνε μια μικρή λεπτομέρεια: Την αποκάλυψη αυτή δεν την έκανε η WP αλλά η Guardian.

Πέραν αυτής της πρώτης αποκάλυψης η Post υποστηρίζει ότι [.......]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΔΩ=>Η WP γράφει ιστορία ζητώντας τη δίωξη πηγής ρεπορτάζ για το οποίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: