Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2016

ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΟΝΤΟ

 Αποτέλεσμα εικόνας για The Passionate Friends (1949)

 

Σκηνοθεσία:
  David Lean

 Μουσική: 
  Richard Addinsell 
Γλώσσα: 
 English/Ελληνική (μετάφραση)


Είδος
Δράμα 
Χρόνος :
 
Χώρα : UK

Σενάριο: David Lean, H. G. Wells, Eric Ambler, Stanley HaynesΠαίζουν : Ann Todd (Mary Justin), Claude Rains (Howard Justin), Trevor Howard (Prof. Steven Stratton), Isabel Dean (Pat Stratton), Betty Ann Davies (Joan Layton), Wilfrid Hyde-White (Lawyer)

The Passionate Friends - Wikipedia, the free encyclopedia

Η  Mary (Ann Todd) περνά  τις πρώτες διακοπές της ύστερα  από εννέα χρόνια γάμου. Αυτή και ο σύζυγός της Howard  θα διαμείνουν στην Ελβετία. Εκείνη φτάνει πριν από τον Χάουαρντ, που έχει μερικές τραπεζικές εκκρεμότητες  να διεκπεραιώσει στην πατρίδα.Κατά σύμπτωση, το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έχουν κάνει  κράτηση είναι ακριβώς δίπλα στο  δωμάτιο που έχει καταληφθεί  από έναν  παλιό φίλο. Ο Steven, ο γείτονας των διακοπών στην Ελβετία , είναι ο  άνθρωπος με τον οποίο ήταν ερωτευμένη σχεδόν δέκα χρόνια πριν.
Αναπολώντας στις παλιές εποχές, η
Mary οδηγεί τον θεατή σε μια σειρά από flashbacks που διηγούνται την ιστορία της μεγάλης αγάπης της με τον Steven, και πώς κατέληξε να παντρευτεί τον Χάουαρντ, αντί του άντρα που αγαπούσε αληθινά. Το ερώτημα που γεννιέται αυτόματα  στον θεατή είναι αν αυτή και ο Steven θα επανενωθούν  στις Άλπεις.Η ταινία Παθιασμένοι φίλοι βασίζεται στο ομότιτλο  μυθιστόρημα του μεγάλου συγγραφέα H. G. Wells.
Για τα πρώτα 52 λεπτά η ταινία είναι γεμάτη από αναδρομές στο παρελθόν , μερικές μάλιστα  φορές υπάρχουν ακόμη αναδρομές στο παρελθόν μέσα από αναδρομές στο παρελθόν.
Αυτές οι αναδρομές στο παρελθόν δεν είναι καθόλου κουραστικές αλλά λειτουργούν εξαιρετικά καλά για δύο λόγους: την απολαυστική  ερμηνεία της  Ann Todd και την εκπληκτική φωτογραφία της ταινίας, με τη δραματική χρήση του φωτός και τη δεξιοτεχνική τεχνική των φωτοσκιάσεων.

Δείτε οπωσδήποτε την ταινία, απολαύστε την αυξανόμενη  δραματική της ένταση και ιδιαίτερα την καταπληκτική τελική της  σκηνή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: