Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2016

Υπόδειγμα κακόβουλης δημοσιογραφίας

 Αποτέλεσμα εικόνας για merkel  gegen syriza

Παραθέτουμε ένα μικρό μόνο δείγμα "αντικειμενικής" ενημέρωσης των αναγνωστών του από ένα έντυπο που θεωρείται η "ναυαρχίδα" του σοβαρoύ- ήτοι βαθέως συντηρητικού-  γερμανικού Τύπου, δηλαδή την "γεροντοκορίζουσα"-  Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ. 

Επειδή δεν είμαστε  Ζιμπαμπουεανοί για να φάμε ως αληθινό το κουτόχορτο περί αριστερού Ερντογάν όστις επιχειρεί να φιμώσει τον ελληνικό Τύπο, αφελές αλλά σκοπίμως ψευδές  σενάριο που σερβίρει για "πληροφόρηση" στους αναγνώστες της η χολερική "ναυαρχίς"  και το διαφημίζουν  ως αυθεντική τροφή τα ενθουσιασμένα εγχώρια διαπλεκόμενα έντυπα και sites,  σας αφήνουμε να βγάλετε εσείς τα συμπεράσματά σας.

 Είμαι ένας  από τους απλούς  πολίτες που επί δεκαετίες υφίστανται τις συνέπειες της ασύδοτης, ληστρικής και ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και αισθητικά συμφέροντά τους  από τα λεγόμενα   "ελεύθερα"  και προκλητικώς  παράνομα  ελληνικά μίντια,  που τόσο ένθερμα υπερασπίζεται ο κακοήθης Γερμανός δημοσιογράφος . Είμαι ένας κατεστραμμένος οικονομικά πολίτης εξαιτίας της πτώχευσης της χώρας μου  από την άρχουσα πολιτική τάξη του τόπου, την οποία υπηρέτησαν ένθερμα και δόλια τα μιντιακά συγκροτήματα του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, των Λαμπράκη/Ψυχάρη, του Κοντομηνά, των Βαρδινογιάννη /Λάτση, του Βρυώνη, του Κυριακού, του Καρατζαφέρη, του Αναστασιάδη  και τόσων άλλων "εκλεκτών" μιντιαρχών, που είχαν  αλώσει το κράτος και τρέφονταν σαν τους κοριούς από τις σάρκες του ελληνικού λαού .

Περιμένω από την ελληνική κυβέρνηση να του απαντήσει καταλλήλως , ενημερώνοντας το γερμανικό κοινό για τα πλείστα αισχρά και βρόμικα που ίσχυαν μέχρι σήμερα στη χώρα μας από το σφιχτό εναγκαλισμό των  ΜΜΕ και των εκπροσώπων του γαλαζοπράσινου πολιτικού κόσμου , τον οποίο κατ΄επανάληψη η  δική του πολιτική ηγεσία (βλέπε Γκάμπριελ και Μέρκελ)  έχει χαρακτηρίσει διεφθαρμένο.

Gerontakos

 ****************

 

FAZ όπως ΣΚΑΪ

Φαίνεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος εισέρχεται και στην αγορά των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το σημερινό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το οποίο από την αρχή -έχει τίτλο «Όποιος δεν πληρώνει λύτρα, κλείνει»- ως το τέλος, διαφημίζει όλη τη «γραμμή» του ιδιοκτήτη και των στελεχών του ΣΚΑΙ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα FAZ, «όταν πρόκειται για το κλείσιμο ΜΜΕ από μία κυβέρνηση, δεν χρειάζεται να φτάσει κανείς μέχρι την Τουρκία του Ερντογάν. Και η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποκτήσει καθοριστική επιρροή στο εθνικό τηλεοπτικό πεδίο. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες υπήρχε ο φόβος στους συντηρητικούς για μια αυταρχική κατάληψη της εξουσίας με την άνωθεν επιβεβλημένη μείωση των τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από επτά σε τέσσερα αλλά και (φόβος) για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα εμπόδια σε ‘φίλους’ της συντηρητικής αντιπολίτευσης. Αυτό ταιριάζει στη γενικότερη εικόνα, καθώς ο Τσίπρας και ο ακραία αριστερός, εν μέρει κομμουνιστικός ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν με συνέπεια να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις-κλειδιά στη χώρα, αρχής γενομένης από τη δικαιοσύνη».
Και η FAZ συνεχίζει το ωραίο (bonne pour l' orient) παραμύθι της: «Με δεδομένο το φόβο του απόλυτου ελέγχου, υπάρχει πλέον μια αχτίδα ελπίδας για την αντιπολίτευση, που για την κυβέρνηση μεταφράζεται σε πικρό ποτήρι. Στη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών επικράτησε ο συντηρητικού προσανατολισμού ΣΚΑΪ, ο οποίος κανονικά προβλεπόταν να κοπεί. Υποτίθεται ότι έρευνες για οικονομικές και φορολογικές παραβάσεις είχαν στόχο να κλείσουν τον όμιλο ήδη πριν τη δημοπρασία. Αυτό όμως δεν επετεύχθη. Ο ΣΚΑΪ κέρδισε την πρώτη άδεια έναντι του σχετικά ευκαταφρόνητου ποσού των 43 εκατομμυρίων ευρώ».
Κατά την γερμανική εφημερίδα, άδειες έλαβαν όμως επίσης και δύο επιχειρηματίες, φίλα διακείμενοι προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι μπορούν τώρα να λειτουργούν τηλεοράσεις εθνικής εμβέλειας, παρότι μέχρι σήμερα δεν έχουν να επιδείξουν δραστηριότητα στο πεδίο αυτό. Την τακτική Ερντογάν, κατά την FAZ, ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα και εναντίον άλλων: Εβγαλε εκτός και τον «δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη που εκδίδει τις σοσιαλδημοκρατικού προσανατολισμού εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα και ο οποίος συμμετείχε στο Mega Channel, το κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση. Λόγω υψηλών χρεών δεν του επετράπη να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Αυτό βολεύει την κυβέρνηση που αυτό που αντέχει λιγότερο είναι η κριτική από το μετριοπαθές αριστερό στρατόπεδο».
«Στο μελλοντικό τηλεοπτικό τοπίο ο Τσίπρας και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να υπολογίζουν στη στήριξη όχι μόνον δύο νέων φιλοκυβερνητικών ιδιωτικών καναλιών αλλά και της πλέον ευθυγραμμισμένης κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ. Η πρώην συντηρητική κυβέρνηση του Σαμαρά την είχε κλείσει με ερασιτεχνικό τρόπο και ο Τσίπρας αξιοποίησε την ευκαιρία για να αναστήσει το σταθμό με βάση τις δικές του αντιλήψεις και την πρόσληψη 1.800 φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων».
Ειδικά το τελευταίο επιχείρημα περί πρόσληψης 1.800 φιλοκυβερνητιών δημοσιογράφων στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Τσίπρα, καταδεικνύει ... την αμεροληψία και την υψηλή δημοσιογραφική αξιοπιστία της μεγάλης γερμανικής δεξιάς εφημερίδας.
Σε καλό μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: