Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

Υπό την πόλη της Θεσσαλονίκης: ένας γοητευτικός κόσμος


Ο Νίκος Ασλανίδης και ο φακός της εκπομπής καταγράφουν, στην εκπομπή Αληθινά σενάρια της ΕΡΤ3, σπάνιες εικόνες από έναν ολόκληρο υπόγειο κόσμο που βρίσκεται κάτω από τους δρόμους, τους ναούς και τις πολυκατοικίες της σύγχρονης Θεσσαλονίκης: αρχαίες αγορές, βυζαντινές εκκλησίες, κατακόμβες, μαρμαρόστρωτοι δρόμοι, ρωμαϊκά υδραγωγεία, αρχαία νεκροταφεία μέχρι και κρύπτες του Μακεδονικού Αγώνα.

Επίσης, παρουσιάζονται για πρώτη φορά πολλά από τα σημαντικά ευρήματα που έρχονται καθημερινά στο φως, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του μετρό. Έως τώρα έχουν βρεθεί 3000 τάφοι, 5000 αγγεία, 1500 κοσμήματα, καθώς επίσης 8 χρυσά στεφάνια που είναι αντίστοιχα εκείνων των ανασκαφών της Βεργίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...