Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για racismΣτο 5ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

Γονείς απειλούν με κατάληψη αν ενταχθούν προσφυγόπουλα στο σχολείο!

1
Θεσσαλονίκη
Με κατάληψη του σχολείου απειλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση να ενταχθούν προσφυγόπουλα στους χώρους του σχολείου!

Οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου κοινοποιούν πρωτοκολλημένο έγγραφο στον πρόεδρο του Συλλόγου τους, με το οποίο ενημερώνουν πως σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν τη μη ένταξη προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Το έγγραφό τους κλείνει ως εξής: «Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου».

******************************

Σβάστικες στην εβραϊκή συναγωγή στα Ιωάννινα!

Σβάστικες στην εβραϊκή συναγωγή στα Ιωάννινα
Αγκυλωτούς σταυρούς σχεδίασαν άγνωστοι στους εξωτερικούς τοίχους της εβραϊκής συναγωγής  


Ιωάννινα
Αγκυλωτούς σταυρούς σχεδίασαν άγνωστοι στους εξωτερικούς τοίχους της εβραϊκής συναγωγής, που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο Ιωαννίνων, αλλά και σε γειτονικά σπίτια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και της ισραηλιτικής κοινότητας Ιωαννίνων.

Ο Μωυσής Ελισάφ, πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Ιωαννίνων, εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό του για το γεγονός, ενώ επισημαίνει πως η αντισημιτική ρητορική του μίσους των τελευταίων εβδομάδων, οδηγούν τους αμετανόητους νοσταλγούς ενός εφιαλτικού παρελθόντος, να βανδαλίσουν ιερούς χώρους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με σχετική ανακοίνωση, καταδικάζει το γεγονός και εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής.
Αποτέλεσμα εικόνας για 2.000 εβραιοι των ιωαννινων που χάθηκαν

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, τονίζει μεταξύ άλλων ότι  «οι εικόνες του συμβόλου του ναζισμού προκαλούν θλίψη σε μια πόλη που κουβαλάει ακόμη το φορτίο της μνήμης από τις θηριωδίες των ναζί. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος κουβαλούν το βαρύ φορτίο από τη μνήμη 2.000 Γιαννιωτοεβραίων που χάθηκαν, από τη μνήμη δεκάδων χωριών που κάηκαν, ξεκληρίστηκαν, σημαδεύτηκαν, από το μίσος των ναζί».

«Η εικόνα της σβάστικας» συνεχίζει ο δήμαρχος «δεν βεβηλώνει μόνο την εβραϊκή συναγωγή, βεβηλώνει τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού».


IN.GR NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...