Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

ΤΕΛΙΚΑ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Πόλεμος κυβέρνησης - Στουρνάρα για την Attica Bank

 ΠΗΓΗ: thepressproject.gr
 
«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΤτΕ να απορρίψει την διοίκηση της Attica Bank, την οποία πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ. Kυβερνητικοί κύκλοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα: «Ανησυχούμε για τις αποφάσεις της ΤτΕ»
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφαση της ΤτΕ να «κόψει» την προτεινόμενη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, κυβερνητικές πηγές, αντέδρασαν έντονα και επιτέθηκαν με δριμύτητα στον Γ. Στουρνάρα.

«Αν αληθεύουν όσα ως φήμες διαρρέουν από την ΤτΕ περί έκτακτων αποφάσεων από πλευράς του διοικητή εις βάρος της σταθερότητας της Τράπεζας Αττικής, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας» έλεγαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

To απόγευμα, εισαγγελικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, μετά από εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης μετά από καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ. H σύζυγος του Γ. Στουρνάρα, που έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας, φέρεται να είχε λάβει ποσά ως δαπάνες για διαφημιστικούς σκοπούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ  για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013.

Το TPP είχε αναδείξει 2 υποθέσεις (η μία του ΚΕΕΛΠΝΟ) από το 2013: Σύμφωνα με την προκαταρτική εξέταση, το ΚΕΕΛΠΝΟ διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Συγκεκριμένα, τότε από την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψε αφενός πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Όμως όπως προέκυψε από την έρευνα η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

Η έρευνα του TPP για την κυρία Νικολοπούλου


Δραστήρια στην καταπολέμηση των ασθενειών είναι ακόμα μια διαφημιστική. Αυτή της Σταυρούλας Νικολοπούλου, γνωστής και ως συζύγου του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Η εταιρία της όμως δεν είναι Α.Ε. όπως στις περιπτώσεις που είδαμε παραπάνω αλλά ΕΠΕ, δηλαδή περιορισμένης ευθύνης. Αυτό δυστυχώς κάνει πιο δύσκολη την έρευνα μέσα από τα συστήματα διαφάνειας (και προφανώς κάνει κακό και στο φορολογικό καθεστώς της ίδιας της εταιρίας αφού σύμφωνα με τα ποσά που βλέπουμε να λαμβάνει μάλλον φορολογείται με υψηλότερο συντελεστή).

Η εταιρία MINDWORK BUSINESS SOLUTION φέρεται να λαμβάνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.602.000€ για τη βοήθεια στην πρόληψη των νοσημάτων. Η εταιρία με ΑΦΜ 998325386 δεν διαθέτει ιστοσελίδα, αλλά αντίθετα στο διαδίκτυο εντοπίζουμε τη MINDWORKS LIMITED (επίσης περιορισμένης ευθύνης δηλαδή) με ΑΦΜ 999496806. Επικοινωνήσαμε με την εταιρία και η κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο μας είπε ότι η MINDOWORKS είναι η συνέχεια της MIND WORK, πράγμα που φαίνεται αρκετά περίεργο δεδομένου ότι η πρώτη εταιρία ιδρύθηκε το 2003, πέντε χρόνια δηλαδή πριν την δεύτερη.

Η εταιρία της κυρίας Νικολοπούλου πάντως δεν ενδιαφέρεται μόνο για την πρόληψη αλλά γενικότερα για την υγεία. Έτσι στη Διαύγεια βρίσκουμε πληρωμές μέχρι και το 2014 για το πρόγραμμα καταπολέμησης της πολυφαρμακίας συνολικού προϋπολογισμού 435.666€ το οποίο σύμφωνα με την απόφαση ΩΞΣΠ469Η25 αποπληρώθηκε με την καταβολή ποσού 170.931,74€ στις 13 Νοεμβρίου του 2014. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο το ανέλαβε η διαφημιστική της συζύγου Στουρνάρα σε σύμπραξη με την V+O του υιού Βαρβιτσιώτη. Επιπλέον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς προέκυψε ότι σε  Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί υποχρεούνται να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου που αφορούν πρόληψη ασθενειών ή παθήσεων, τα οποία προέρχονται από φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα. Για τη συγκεκριμένη προβολή, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέβαλε ποσό άνω των 600.000 ευρώ.
 
Επιπλέον προέκυψε ότι τον Ιανουάριο 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε συμβάσεις ύψους 350.000 ευρώ με την εταιρία A&B ADVERTISING ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ, με αντικείμενο την προβολή διαφημιστικών σποτ για την εποχική γρίπη, η οποία όμως αποτελεί περιοδικά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και δεν έχει έκτακτο και απρόβλεπτο χαρακτήρα, για τον οποίο και μόνο επιτρέπεται η παράκαμψη της διαδικασίας δημοσίευσης σχετικής προκήρυξης σε δύο ημερήσιες εφημερίδες, τα δε κριτήρια της σχετικής ανάθεσης στην εν λόγω εταιρία παρέμειναν αδιευκρίνιστα.

Τον Φεβρουάριο του 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με τον ΕΟΦ, για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης δράσεων σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα και τη φαρμακοεπαγρύπνηση, χωρίς όμως τούτο να προβλέπεται από το νόμο που διέπει τη λειτουργία του ή τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του. Σε εκτέλεση της σύμβασης, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε σύμβαση ύψους της τάξης των 230.000 ευρώ με την ίδια εταιρία και πάλι χωρίς τη δημοσίευση σε δύο εφημερίδες και χωρίς να τεκμηριώνονται τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρίας.

Με πληροφορίες από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: