Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ= Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΟΥΜΟΥ

Απάντηση Φίλη σε Ιερώνυμο για θρησκευτικά

Νίκος Φίλης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Αντίθετος με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών είναι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να αναβάλει κάθε τέτοια πρωτοβουλία.
«Επειδή το διάβασα το πρόγραμμα σπουδών, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας της συνάντησης που είχε, σήμερα, με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
«Έχουμε την ανάγκη όλοι και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς Πολιτείας να συνεργαστούμε με θετική άποψη, όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια 10 ή 5 ημερών αλλά με περισσότερη άνεση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις» είπε ο κ. Ιερώνυμος. Μάλιστα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να βάλει φρένο σε αυτήν την προσπάθεια και να συνεργαστεί σοβαρά με την Εκκλησία.
Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε σχετική του απάντηση επισημαίνει: «Τα νέα προγράμματα του μαθήματος των θρησκευτικών είναι αποτέλεσμα πιλοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας τριών ετών καθώς και πολύμηνου διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς- θεολόγους και εκπροσώπους της Εκκλησίας. Τα θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα μαθήματα.
»Η ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών ανήκει σύμφωνα με τον νόμο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Είναι λάθος ένα ώριμο αίτημα όπως η αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό  σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία, να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας».
Τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά ο ίδιος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...