Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016

ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

 Αποτέλεσμα εικόνας για Aleksander Balos
Ο Aleksander Balos   είναι ένας Πολωνός  καλλιτέχνης και εικονιστικός ζωγράφος, που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι πολιτογραφημένος Αμερικανός.
Ο Balos γεννήθηκε το 1970 στην πόλη του Gliwice, στην Πολωνία. Οι γονείς του  ήταν καλλιτέχνες, που τον ενθάρρυναν να μελετήσει την τέχνη στο Gliwice Art Center, ενώ ήταν ακόμη στο δημοτικό σχολείο. 

Έκανε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής του με λαδομπογιές του πατέρα του.  
Το 1989 πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσει το  St Joseph High School , στην Kenosha. Εκεί συναντήθηκε με την καλλιτέχνιδα  Gaggliardi, που  τον ενθάρρυνε να φοιτήσει  σε μια σχολή καλών τεχνών.  
Ο Balos  σπούδασε  ελαιογραφία υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου και φιλοσόφου  Garry Rosin, του  οποίου η  σουρεαλιστική επίδραση πάνω στην τεχνοτροπία του καλλιτέχνη υπήρξε  μόνιμη.
Η
ανθρώπινη φιγούρα,  που προβάλλεται μετωπικά στους πίνακές του,  υπερτονίζει  αρετές  και σφάλματα της ανθρώπινης ύπαρξης στις ποικίλες εκφάνσεις του πολύπλοκου ανθρώπινου βίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...