Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

Codex Seraphinianus: ένα εκπληκτικό έργο τέχνης εν εξελίξει

Αποτέλεσμα εικόνας για CODEX SERAPHINIANUS
CODEX SERAPHINIANUS

Εκπληκτικό βιβλίο τέχνης , που συνδέει   με τον πιο ευφάνταστο σουρεαλιστικό τρόπο τις βασικές  επιστήμες του ανθρώπου , ταξινομημένες σε κατηγορίες  και γραμμένες σε μιαν παράξενη, ακατάληπτη  γλώσσα. Το δίτομο βιβλίο γράφτηκε και σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη, αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Luigi Serafini (Γενν. 1949), το 1981.
 Η οργιαστική φαντασία του Σεραφίνι καταπλήσσει με την τολμηρότατη θεματολογία του, όπως π.χ. συμβαίνει με  δύο εραστές που κατά τη διαδικασία της  ερωτικής τους συνεύρεσης μεταμορφώνονται σε... κροκόδειλους .
Εγκόλπιο για τους νέους καλλιτέχνες, πηγή φιλοσοφικών στοχασμών για τους διανοητές, ο Σεραφινιανός Κώδικας αποτελεί για κάθε φιλότεχνο μιαν ατελείωτη πηγή απόλαυσης αλλά και προβληματισμού για το πόσο περίπλοκη έχουμε κάνει τη σύγχρονη ζωή.
Όπως λέει ο καλλιτέχνης, η ακατάληπτη γραφή έγινε επειδή έπρεπε να υποχρεωθεί ο "εγγράμματος" αλλά στεγνός  από φαντασία άνθρωπος να επιστρέψει στην προσχολική του ζωή και να χρησιμοποιήσει την αχαλίνωτη, μαγική φαντασία των παιδιών.

Gerontakos

Το Codex Seraphinianus είναι ένα βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε ο Ιταλός καλλιτέχνης και αρχιτέκτοντας Luigi Serafini στη διάρκεια τριάντα μηνών από το 1976 μέχρι το 1978. Το βιβλίο είναι περίπου 360 σελίδες και αποτελεί μια εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδια ενός αγνώστου κόσμου, γραμμένο σε μια από τις γλώσσες του, χρησιμοποιώντας ένα αλφάβητο που δεν έχει κανένα νόημα. Τώρα αυτό το βιβλίο μπορείτε να το δείτε online ή να το κατεβάσετε σε pdf. Φυσικά αδικείται η έντυπη έκδοσή του, αλλά λόγω της ύψηλής του τιμής μπορούμε να το δούμε κι εμείς που δεν έχουμε λεφτά να το αγοράσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες στα ελληνικά εδώ: http://fridge.gr/352...-seraphinianus/

Την ολοκληρωμένη διαδικτυακή του έκδοση μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.archive.o...x-Seraphinianus
κι εδώ χωρίς να το κατεβάσετε: http://www.archive.o...exSeraphinianus

http://community.sff.gr
____________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...