Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΟΝΑ; ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΓΑΜΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ;

Αναβολή επ αόριστον πήρε βάπτιση στη Ρόδο, όταν ο ιερέας αρνήθηκε να προχωρήσει στο μυστήριο επειδή η νονά είχε επιλέξει να κάνει πολιτικό γάμο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου οι γονείς του μωρού όταν έσπευσαν για τα διαδικαστικά, ενημερώθηκαν ότι, αν θέλουν να τελέσουν το μυστήριο για την βάπτιση του παιδιού τους, θα πρέπει να αντικαταστήσουν την μία νονά, διότι έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι με θρησκευτικό. Αιτία για το εμπάργκο στη νονά ήταν οι αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν από το Φανάρι στην Μητρόπολη Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η τέλεση του μυστηρίου.
Θορυβημένοι οι γονείς, εξήγησαν ότι η κοπέλα, που είναι και αδελφή της μητέρας του παιδιού, έχει τελέσει πολιτικό γάμο και σκοπεύει να τελέσει μέσα στο επόμενο έτος και θρησκευτικό, όμως ούτε αυτό έδωσε λύση καθώς πλέον, απαγορεύεται ρητά από το Φανάρι οι νονοί να έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.
Αξιοσημείωτο, είναι πως και οι γονείς του παιδιού, έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο εφόσον οι γονείς δεν λαμβάνουν μέρος στο μυστήριο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Δημοκρατική» η γιαγιά του παιδιού, σε επικοινωνία που είχε η ίδια με τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, της εξήγησε πως πρόκειται για αυστηρές οδηγίες από το Φανάρι που δεν μπορούν οι ιερωμένοι να παραβλέψουν, διότι διαφορετικά θα υποστούν κυρώσεις, υπερτονίζοντας την σπουδαιότητα του μυστηρίου τόσο για τους νονούς, όσο και για το παιδί.
H μητέρα των δύο κοριτσιών, της μητέρας και της νονάς, εξήγησε πως και τα δύο της παιδιά είναι βαθιά θρησκευόμενα, όμως οι συνθήκες, δεν επέτρεψαν την τέλεση θρησκευτικού γάμου, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, και για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε για του χρόνου. Στη συνέχεια, η γιαγιά, επικοινώνησε με την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ισχύει εκεί και διαπίστωσε πως σε πολλές ενορίες της πρωτεύουσας, δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τίθενται τέτοιοι περιορισμοί από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός, και από την στιγμή που οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος, από το Υπουργείο Παιδείας, πώς μπορούν να αγνοούν τον νόμο της Πολιτείας που αφορά στην τέλεση των πολιτικών γάμων;», δήλωσε η γιαγιά του παιδιού.
Οι γονείς του παιδιού, επειδή δεν θέλουν να αντικαταστήσουν την νονά, αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι του χρόνου, ώστε να παντρευτεί θρησκευτικά η μελλοντική πνευματική μητέρα του παιδιού τους και στην συνέχεια, να τελέσουν το μυστήριο της βάπτισης, όταν πια το παιδί θα είναι 2,5 ετών.
Πηγές:dimokratiki.gr & ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)