Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2016

Φτηνή, κίτρινη και βρόμικη δημοσιογραφία


«Όλη η Ελλάδα έχει μείνει άφωνη με τον τρόπο που το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό και παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις», γράφει μια «δημοσιογραφική» ιστοσελίδα (thepaper.gr ) για να μας ενημερώσει αμέσως μετά για «μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και να δημοσιεύσει ουσιαστικά αυτό που συζητήθηκε και στην περιοχή της Αίγινας».
Με λίγα λόγια η ιστοσελίδα μάς μεταφέρει τα άρρωστα κουτσομπολιά που είχε ακούσει κάπου, κάπως, κάποτε και γράφτηκε στο face book. Ιδού, λοιπόν, η προς αποφυγήν συνταγή φτηνής, κίτρινης και πολιτικά βρώμικης «ειδησεογραφίας», την οποία ωστόσο υιοθέτησε εν μέρει ακόμα και ο έμπειρος δημοσιογράφος και πολιτικός αρχηγός σήμερα, Σταύρος Θεοδωράκης, με σχετική κίτρινη ανακοίνωσή του:
«Ο χρήστης με το όνομα Lauren O sullivan αρχικά αναπαραγάγει μία φήμη η οποία αναφέρει πως υπήρχε κορυφαίος πολιτικός και υπουργός της κυβέρνησης στο μοιραίο σκάφος
»Μετά από λίγη ώρα όμως επανέρχεται και με δεύτερη ανάρτηση του «καρφώνει» τους κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη, κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, πως επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος και πως για αυτό τον λόγο  ο οδηγός του ταχύπλοου δεν σταμάτησε και πήγε σε ερημική παραλία.
»Επίσης αναρωτιέται το ποιός είναι τελικά ο μοιραίος οδηγός, γιατί ο κ. Δρίτσας ενημερώθηκε αμέσως και από ποιόν, ώστε να σπεύσει αμέσως με ελικόπτερο και αναφέρει κλείνοντας, πως όλοι στην Αίγινα γνώριζαν πως παρέα του κ. Λυκουρέζου του δικηγόρου δηλαδή του οδηγού, ήταν οι κύριοι Σταθάκης και Φλαμπουράρης
Αυτή η ανάρτηση βάζει φωτιά στις έρευνες και αν ισχύει, τότε βάζει βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Κουμουνδούρου και παράλληλα πυρπολεί την ίδια την κυβέρνηση, καθώς τοποθετεί στο κάδρο των ευθυνών δύο κορυφαίους υπουργούς και έμπιστους φίλους του πρωθυπουργού και απαντάει σε όλα τα ερωτήματα και κυρίως στο γιατί δεν βοήθησε και έφυγε ο οδηγός του ταχύπλοου από το σημείο της πρόσκρουσης, κρύφτηκε και παραδόθηκε μετά».
Να σημειώσουμε ότι ήδη όλη η Ελλάδα γνωρίζει επισήμως ότι «μαζί με τον 77χρονο ήταν μαζί του άλλα τρία άτομα: οι Βενετσιάνος Επαμεινώνδας, Βενετσιάνου Ευθυμία και Καρακάση Θεοδώτη. Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό το σκάφος έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια την ώρα.
Αυτό φαίνεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση μετά την ασύλληπτη τραγωδία ο 77χρονος χειριστής του σκάφους και υπεύθυνος για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα αγγελούδι πέντε ετών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...