Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016

ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατερίνα Μπακιρτζή



Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί πυρήνες απειλούν για «θερμό» καλοκαίρι με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δεν έχουν θέση ο φασισμός και ο ρατσισμός και αυτό το απέδειξαν οι πολίτες της πόλης που υποδέχθηκαν και αγκάλιασαν τους πρόσφυγες του πολέμου. Όμως το «αυγό του φιδιού» επιχειρεί να εκκολαφθεί με πολλαπλούς τρόπους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός όπου βρέθηκε για τρίτη φορά στο στόχαστρο τους το έργο τέχνης του Παύλου Βασιλειάδη, «Φεγγάρι στην Ακτή» που βρισκόταν στην παραλία της Θεσσαλονίκης καθώς στη λογική τους «θυμίζει Ισλάμ», με αποτέλεσμα την «μετακόμισή» του. 
07 Ιουνίου 2016 15:23:45
Οι εθνικιστικοί και νεοναζιστικοί πυρήνες απεχθάνονται τους Αναρχικούς, τους Αριστερούς, το Ισλάμ, την LGBTQI κοινότητα και τους Εβραίους. Συνήθως βγαίνουν τα βράδια γράφουν συνθήματα, ζωγραφίζουν σβάστικες ή στόχους, βεβηλώνουν μνημεία και αφαιρούν από κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης τα πανό αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Μία κίνηση που προσομοιάζει στον τρόπο που γίνονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Κάθε δράση απαραιτήτως αποθανατίζεται σε φωτογραφίες και αναρτάται στο διαδίκτυο. Τρεις ή τέσσερις νεαροί, το πανό ανάποδα και τα χέρια σηκωμένα σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Όσοι γνωρίζουν τα πράγματα κάνουν λόγο για παρέες νεαρών γεννημένων από το 1990 και έπειτα, πολλές φορές και ακόμα πιο μικροί το 1996 ή το 1998. Αυτόνομοι πυρήνες με υπόγειες συνδέσεις μεταξύ τους κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχουν και «εγκέφαλοι» των επιθέσεων που μεταφέρονται από τη μία πόλη στην άλλη. Οι ομάδες αυτές προσπαθούν να προβάλλουν ένα αντισυστημικό προφίλ αλλά πολλά είναι εκείνα που τους συνδέουν με την Χρυσή Αυγή και κυρίως η αισθητική τους. Ταυτόχρονα δοξάζουν τον Περίανδρο ενώ στόχος τους είναι οι «ανθέλληνες».

Η ιστορία θα παρέμενε περιθωριακή αν δεν αναβάθμιζαν τη δράση τους. Εδώ και μήνες προχωρούν και σε εμπρηστικές επιθέσεις. Η εγκληματική δράση σε αυτή την περίπτωση αποθανατίζεται και διαφημίζεται σε blog που διατηρούν.  Στο παρελθόν διατηρούσαν και σελίδες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η πλειοψηφία τους όμως δεν υπάρχει πια.

Ο κίνδυνος όμως εντοπίζεται  σε άλλη μία λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τις δράσεις τους. Στο γεγονός των πολλαπλών λαθών. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθειά τους να επιτεθούν στον «Ελευθεριακό χώρο Sabot» στην Γκαρμπολά.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Combat 18 Hellas», μία νεοναζιστική ομάδα σε μια προσπάθεια μίμησης του ομώνυμου νεοναζιστικού δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρηστική επίθεση. Το θέμα είναι όμως πως σε «πόλεμο» ανακοινώσεων που δημιούργησε η «ανάληψη ευθύνης» αποδείχθηκε ότι είχαν «χτυπήσει» λίγες πόρτες παραδίπλα, σε λάθος κτίριο.

Μάλιστα στον ιστότοπό τους, όπου και αναρτήθηκε η ανάληψη ευθύνης, απειλούν ευθέως για νέες επιθέσεις εντός του καλοκαιριού υπογραμμίζοντας πως  «σε λίγο καιρό θα έρθει το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες θα ''ανέβουν επικίνδυνα''».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόπειρα σε κτίριο που δεν χρησιμοποιείται δίπλα στην κατάληψη Libertatia αλλά και η ανεπιτυχής προσπάθεια εμπρησμού της κατάληψης Τerra Incognita με την τοποθέτηση μηχανισμού που αποτελούνταν από δύο γκαζάκια και πετρέλαιο τα οποία και δεν εξερράγησαν ποτέ. Την ευθύνη ανέλαβαν με ανάρτηση στο ιστολόγιο τους οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές.

Το ερώτημα σε όλη αυτή την ιστορία είναι η στάση της αστυνομίας και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Οι δράστες προκαλούν, επιδιώκουν συγκρούσεις και συμπλοκές, διατηρούν ιστότοπους ενώ αναλαμβάνουν οι ίδιοι και πολλαπλές φορές την ευθύνη των εγκληματικών τους δράσεων που «ντύνονται» με ρητορική μίσους και ναζιστικά συνθήματα. Ερώτημα αποτελεί αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και αν έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση των περιστατικών.

Χρονολόγιο παρεμβάσεων και επιθέσεων 2016

Επιχειρήσαμε να φτιάξουμε ένα χρονολόγιο της παρουσίας τους για τους τελευταίους μήνες, όμως πρόκειται μόνο για λίγα από τα περιστατικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Η δράση των νεοναζιστικών ομάδων εντοπίζεται κυρίως σε δράσεις των «Αυτόνομων Μαιάνδριων Εθνικιστών», των «Αυτόνομων Εθνικιστών Θεσσαλονίκης», του πυρήνα των «Combat 18 Hellas» και του «Εθνικιστικός Πυρήνας "ΙΧΩΡ"».

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης κάνουν την εμφάνισή τους και γράφουν συνθήματα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης όπως «Ξύλο στους Ανθέλληνες». Σε κείμενο παρουσίασης τους μάλιστα αναφέρουν πως «χαιρετούμε με το δεξί καθαρό χέρι ψηλά τους Α.Μ.Ε. και τους ενημερώνουμε ότι οι Α.Ε.Θ. είναι στην διάθεση τους ανά πάσα στιγμή. Οι Α.Ε.Θ. είναι μια νεοσύστατη Εθνικιστική οργάνωση με σκοπό την πάταξη του αντιφασισμού και του Μαρξισμού ενάντια στον καπιταλισμό και τον Ανθελληνισμό».


Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Τέσσερις μέρες μετά γράφουν συνθήματα και στόχους στην Τεκτονική Στοά στο κέντρο της πόλης. «Που…ά μασόνοι το μυαλό μας παραμένει Εθνικιστικό δυστυχώς για εσάς και όσο έχουμε την ελευθερία μας και τη ζωή μας θα σας πολεμάμε!», αναφέρεται σε ιστότοπο τους.

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης κατεβάζουν πανό της «Κατάληψης 111» και γράφουν συνθήματα στο χώρο που στεγάζεται η «Αναρχική Αρχειοθήκη».

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης αφαιρούν πανό από την κατάληψη στέγης μεταναστών «Ορφανοτροφείο». Φωτογραφίζονται κρατώντας το πανό ανάποδα και με σηκωμένα τα χέρια σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Ο «Μαχητικός πυρήνας Μακεδονίας» των Α.Μ.Ε.και οι «Combat 18 Ηellas» δημοσιεύουν εκ νέου ανάληψη ευθύνης και φωτογραφικό υλικό από απόπειρα εμπρησμού σε πόρτα κτιρίου που δεν χρησιμοποιείται.

«Όταν μία ημέρα οι Θεσσαλονικείς ξυπνήσουν από τον μπουτάριο λήθαργο, θα έχουν ξυπνήσει σε μία πόλη 'ξένων' ή 'φαντασμάτων' (κατά Μαζάουερ). Με λίγα λόγια σε μία Θεσσαλονίκη της συνύπαρξης των θρησκειών, των λαών, των εθνών. Όχι όμως σε μία Ελληνική Θεσσαλονίκη, αλλά σε μία Εβραϊκή Θεσσαλονίκη. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ!», αναφέρουν.


Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Δεύτερη φορά αφαιρούν πανό από την κατάληψη στέγης μεταναστών «Ορφανοτροφείο». Φωτογραφίζονται κρατώντας το πανό ανάποδα και με σηκωμένα τα χέρια σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης αφαιρούν μία σημαία της Ειρήνης, γνωστή ως σύμβολο των δικαιωμάτων της LGBTQI κοινότητας.


Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Για δεύτερη φορά οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης γράφουν συνθήματα και σχηματίζουν έναν «στόχο» στην Τεκτονική Στοά.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι C18 πραγματοποιούν συντονισμένες επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη επιτίθενται στο νέο αντιφασιστικό στέκι «Κάμενικ» στην οδό Μαβίλης 14.

«Ελπίζουμε σαν πρώτη γνωριμία να μην έχετε παράπονο δεν ήρθαμε με άδεια χέρια. Η δική μας συμβουλή είναι να συνεχίσετε αυτό που κάνετε, ΛΟΥΚΕΤΟ», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στον ιστότοπό τους.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Την εμφάνισή του κάνει ο «Εθνικιστικός Πυρήνας ΙΧΩΡ» με σύνθημα «Θεσσαλονίκη – Πόλη Εθνικιστική» και συνθήματα στην πόλη όπως «Ελλάς ή Τέφρα» (σ.σ. ενδεικτικό το παρακάτω δίστιχο από την ιστοσελίδα τους:Το μίσος και η οργή του κάθε νεοναζί είναι μια σφαίρα στη θαλάμη για κάθε αντιρατσιστή.)

«Προσδοκούμε και παλεύουμε ώστε ο ελληνικός πολιτισμός να αναδυθεί από τις στάχτες του και να αγκαλιάσει όλο τον πλανήτη, απελευθερώνοντάς τον από τα εβραϊκά και μασωνικά λόμπυ που τον ελέγχουν. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει πρώτα να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας, να κυνηγήσουμε και να διώξουμε από τη χώρα μας όλους τους προσκυνημένους, τους εθνικούς προδότες πολιτικούς που ξεπουλημένοι στη δήθεν "πολυ-πολιτισμικότητα" που προωθούν οι εβραιομασώνοι έχουν οδηγήσει το Έθνος μας στο χείλος της φυσικής του εξαφάνισης. Ως Ριζοσπάστες Εθνικιστές επιθυμούμε τη χώρα μας καθαρή από τα αλλόφυλα υπάνθρωπα μιάσματα που την έχουν πνίξει και τους εθελόδουλους ανθέλληνες, δήθεν προστάτες των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Μόνο έτσι το Έθνος μας θα καταφέρει να εκπληρώσει τον παγκόσμιο ιστορικό του σκοπό», αναφέρουν στο κείμενο παρουσίασης τους.


Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Δημοσιεύεται η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον  Ελευθεριακό χώρο «Sabot» στην Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες νωρίτερα στις 11 Απριλίου.

Στην ανακοίνωσή τους επιτίθενται στις συλλογικότητες που διαχειρίζονται τον χώρο για την επιλογή τους να μην εκδόσουν ανακοίνωση για το περιστατικό.

Παράλληλα απειλούν πως «για αυτούς που λένε για αποτυχημένους εμπρησμούς οι φωτογραφίες που ΠΑΝΤΑ βγάζουμε σας διαψεύδουν και να κάνουν λίγο υπομονή γιατί σε λίγο καιρό θα έρθει το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες θα ''ανέβουν επικίνδυνα''».

Η απάντηση έρχεται λίγο αργότερα από τις συλλογικότητες του χώρου πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε άλλο λάθος κτίριο στον ίδιο δρόμο.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Λίγες ημέρες αργότερα δημοσιεύεται ανακοίνωση από το Μαχητικός Πυρήνας Μακεδονίας των ΑΜΕ πως οι ίδιοι προχώρησαν σε έλεγχο για την ορθότητα της δράσης των  «συναγωνιστών τους» των «C18».

Αναφέρουν πως «πήγαμε στο μέρος μετά από μια ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ περίπου και διαπιστώσαμε ότι εκτός απο την φωτογραφία που έβγαλαν οι συναγωνιστές της C18 όπου φένεται καθαρά η πρεζοφωλιά και το ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ υπήρχαν ακόμα τα σημάδια της επίθεσης, όπως θα δείτε και εσείς όλο το δάπεδο είναι μαύρο, απο την χαραμάδα της πόρτας και προς τα έξω είναι εξίσου μαύρο άρα μαρτυρά ότι είχε πιάσει και απο μέσα, αλλά και στην πόρτα ότι ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ αφού το καθάρισαν τα τρωκτικά».

Τέλος καταλήγουν απειλώντας πως «θα ανανεώσουν όμως οι συναγωνιστές το Ραντεβού τους στην Όμορφη Πόλη της Θεσσαλονίκης ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ».

*Οι φωτογραφίες από τον ιστότοπο των ΑΜΕ 

ΠΗΓΗ: http://stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...