Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

Η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους και η αντίδραση της Δύσης


Την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους από το 2013 μέχρι σήμερα, καθώς και τα σημαντικότερα γεγονότα στη μάχη της Δύσης κατά των τζιχαντιστών, καταγράφει σε ένα βίντεο το Business Insider.
Όπως αναφέρεται στο βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Ράκα της Συρίας τον Μάρτιο του 2013 και την Φαλούτζα του Ιράκ τον Ιούνιο του 2014, ενώ τον ίδιο μήνα κατέκτησαν και τη Μοσούλη, αποσπώντας περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια από την κεντρική της τράπεζα, που την καθιστούν την πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση όλων των εποχών.
Κατόπιν, γίνεται αναφορά στη σφαγή της Σιντζάρ, όπου οι τζιχαντιστές σκότωσαν 5.000 ανθρώπους και εξώθησαν χιλιάδες γυναίκες σε σκλαβοπάζαρο.
Τον Αύγουστο του 2014 οι κουρδικές δυνάμεις ξεκίνησαν τον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ακολούθησαν τον Σεπτέμβριο οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού χωρών με επικεφαλής τις ΗΠΑ και η οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών από το Κομπάνι τον Οκτώβριο. Τον Φεβρουάριο του 2015 το Ισλαμικό Κράτος δέχθηκε αεροπορικά πλήγματα από την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Τον Μάιο σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Αλαά αλ-Αφρί. Συνολικά, ο συνασπισμός χωρών υπό τις ΗΠΑ έχει προχωρήσει σε πάνω από 8.000 αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή:Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...