Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2015

Ο Δεκάλογος του σκύλου μας



1. Η ζωή μου θα διαρκέσει 10-15 χρόνια. Κάθε αποχωρισμός ή εγκατάλειψη με πληγώνει. Παρακαλώ, σκέψου το καλά ΠΡΙΝ με αποκτήσεις.
2. Δώσε μου τον χρόνο να καταλάβω τι θέλεις από μένα. Βρες μου έναν δάσκαλο να μου μάθει τη γλώσσα σου.
3. Εχε μου εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό για να γίνω ευτυχισμένο.
4. Μη θυμώνεις μαζί μου και μη με κλείνεις έξω για τιμωρία. Εσύ έχεις τη δουλειά σου και τους φίλους σου. Εγώ έχω μόνο ΕΣΕΝΑ.
5. Μίλα μου μερικές φορές. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνω τις λέξεις σου, καταλαβαίνω τη φωνή σου.
6. Θυμήσου ότι ποτέ δεν ξεχνώ πώς μου συμπεριφέρεσαι.
7. Παρακαλώ μη με χτυπάς. Εγώ δεν μπορώ να σε χτυπήσω, αλλά μπορώ να δαγκώσω και να γαβγίσω και σου ορκίζομαι πως δεν θέλω να το κάνω αυτό.
8. Πριν μου βάλεις τις φωνές γιατί δεν συνεργάζομαι ή τεμπελιάζω ή είμαι ξεροκέφαλο, αναρωτήσου μήπως κάτι με ενοχλεί. Ισως να μην τρώω το σωστό φαγητό, να κάνει πολλή ζέστη ή κρύο ή η καρδιά μου να είναι αδύναμη και γερασμένη.
9. Φρόντισέ με όταν γεράσω. Κι εσύ θα γεράσεις κάποια μέρα και θα χρειαστείς αγάπη και φροντίδα.
10. Να είσαι μαζί μου στο τελευταίο δύσκολο ταξίδι. ΠΟΤΕ μην πεις: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω ή ας γίνει όταν λείπω». Μείνε δίπλα μου μέχρι τη στερνή μου πνοή. Τα πάντα είναι ευκολότερα για μένα όταν ΕΣΥ είσαι δίπλα μου και μου κρατάς το πόδι ή μου χαϊδεύεις το κεφάλι.
Να θυμάσαι ότι σ' αγαπώ.
Το σκυλί σου.

Χορηγός επικοινωνίας:  Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...