Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

Με το φακό της Ιστορίας

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ad/ed/93/aded93eca29813ca8abf985d76eab7d2.jpg

Σκελετός  "κατάστικτος" από χρυσά κοσμήματα , ένα από τα πολλά ευρήματα της  τεράστιας  νεκρόπολης της Βάρνας (Βουλγαρία) . Η νεκρόπολη  ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία από έναν εργάτη που έσκαβε για να τοποθετήσει υπόγεια καλώδια πριν από 43 χρόνια και χρονολογείται στις αρχές του ανθρώπινου  πολιτισμού (4.600- 5000 π.Χ.). 
Αυτό σημαίνει ότι ο πολιτισμός αυτός  προηγείται των πιο γνωστών παλαιών  πολιτισμών , όπως της  Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας. 
Για τη "χρυσή νεκρούπολη της χαμένης πόλης" διαβάστε το παρακάτω άρθρο:

40 χρόνια από την ανακάλυψη της νεκρόπολης της Βάρνας 

*****************************

Τέλη του 19ου αιώνα: γυναίκες του Κονγκό αλυσοδεμένες μαζί, σκλάβες  στην ίδια την πατρίδα τους. Κρατούνται  ως όμηροι μέχρις ότου  επιστρέψουν  οι άνδρες  τους με αρκετό ελαστικό, για να κάνουν  τον βασιλιά Λεοπόλδο και τους Βέλγους αποικιοκράτες πλούσιους  πέρα από τα πιο τρελά όνειρά τους....

Διαβάστε το εξαιρετικό διαφωτιστικό άρθρο για τους Βέλγους "εκπολιτιστές" της Αφρικής

=>US Slave: Tintin: Sinister Racist Propaganda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...