Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

Τραγούδια αιχμηρά, ευχάριστα και οικεία


ΠΟΠ

COURTNEY BARNETT
Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit
Mom & Pop/Marathon Artists/Milk!


Η Αυστραλή Courtney Barnett με τον πρώτο της LP δίσκο (συνέχεια του πολύ ενδιαφέροντος διπλού EP «a Sea of Split Peas») κάνει μια δυνατή είσοδο.
 Με τον τίτλο να χρεώνεται στον A. A. Milne, δημιουργό του Γουίνι, το «Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit» αποπνέει μια λεπτή ειρωνεία απέναντι στους βαρύγδουπους εξυπνακισμούς.
Στιχάκια απλά, ουσιώδη και αιχμηρά, πατούν σε μουσική που ακροβατεί από τις «In Utero» στιγμές των Nirvana στην garage της δεκαετίας του ’60 και από την κιθαριστική νεοψυχεδέλεια στη σύγχρονη indie. 
Lo-Fi ηχογραφήσεις δίνουν τη γοητεία του ακατέργαστου και τα χαλαρά ρεφρέν γίνονται κόλλημα. Τα τραγούδια βγάζουν μια ευχάριστη οικειότητα.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Η Καθημερινή, 23.5.15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...