Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015

Η ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

 

 Η ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΒΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Ο Christian Tagliavini είναι φωτογράφος που ζει και δουλεύει  μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας. Έχει πάθος με το παρελθόν , που το "αναβιώνει" χρησιμοποιώντας ζωντανά μοντέλα Η χρονική γκάμα της γοητευτικής δουλειάς του εκτείνεται από την Αναγέννηση έως το Μεσοπόλεμο. 
Ο καλλιτέχνης εμπνέεται από έργα μεγάλων ζωγράφων αλλά και από το πλούσιο υλικό κάθε εποχής (ανθρώπους, ρούχα , έπιπλα, μηχανές , αντικείμενα της καθημερινότητας κλπ),  για να αναπαράγει in vivo πρόσωπα και φιγούρες που φέρουν την πατίνα μιας μακρινής εποχής .
Η τελευταία του έκθεση έχει τον τίτλο 1503 , έτος γέννησης του έξοχου μανιεριστή Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Bronzino. Ο Tagliavini , γοητευμένος από τα πορτρέτα του Bronzino,  στήνει και φωτογραφίζει σύγχρονα ανθρώπινα μοντέλα που φορούν ρούχα και καπέλα πανομοιότυπα της εποχής του ζωγράφου, με τρόπο που κυριαρχούν η αμεσότητα, η απλότητα και η καθαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...