Δευτέρα, Απριλίου 20, 2015

Η ΒΑΡΚΑΔΑ ΤΩΝ ΑΦΑΣΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ


Ένα καυστικό βίντεο, μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και πολίτες για το μεταναστευτικό και τις τραγωδίες που σημειώνονται καθημερινά στη Μεσόγειο, έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία.
Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι πρέπει να στραφούν στους μετανάστες που βρίσκουν τον θάνατο στη Μεσόγειο, η Διεθνής Αμνηστία στο βίντεό της παρουσιάζει πλάνα από παλαιότερη βαρκάδα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, με τον ομόλογό της Βρετανό πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ατενίζοντας το ειδυλλιακό τοπίο.
Παρουσιάζοντας παράλληλα εικόνες από μετανάστες μέσα στη θάλασσα προσπαθώντας να σωθούν και άλλες με τα επιπλέοντα πτώματα.
«Έχουμε την αμυδρή δυσάρεστη αίσθηση ότι δεν ενδιαφέρονται...», αναφέρεται στη λεζάντα για τους Ευρωπαίους ηγέτες, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη λέξη sinking που σημαίνει επίσης «βουλιάζω».
«Κάντε τους να αλλάξουν», καταλήγουν.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κατακριθεί πολύ για την αδιαφορία που δείχνουν για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο της Συρίας. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «εμπεριστατωμένη, πιο γενναία και λιγότερο σκληρή προσέγγιση» σχετικά με τους μετανάστες που συχνά πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην ΕΕ με σκάφη που δεν είναι αξιόπλοα.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, για να συζητηθεί μια κοινή απάντηση στη συρροή προσφύγων από την βόρεια Αφρική και στα ναυάγια που έχουν στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.
ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αγάπη (2012): η καλύτερη ταινία του πολυβραβευμένου Μίκαελ Χάνεκε με δύο "τεράστιους" ηθοποιούς

    Το Αγάπη είναι αισθηματικό δράμα γαλλικής παραγωγής του 2012 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μίχαελ Χάνεκε   Σκηνοθεσία: Μίχαελ Χάνεκε(1...