Σάββατο, Απριλίου 18, 2015

Ένας διανοούμενος φίλος της Ελλάδας


Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Νόαμ Τσόμσκι



Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους , «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953» τάσσεται ο Νόαμ Τσόμσκι, σε δηλώσεις του μιλώντας στην εκπομπή Global Conversation του Εuronews.
Ο Τσόμσκι άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική των Βρυξελλών που «καταστρέφουν την Ελλάδα» και έστειλε σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι θα πρέπει να διαγράψει το ελληνικό χρέος όπως είχε κάνει με το γερμανικό, προκειμένου η Γερμανία να μπορέσει να ανακτήσει τότε το χαμένο έδαφος μετά τις μεγάλες καταστροφές του πολέμου.
Ο Αμερικανός γλωσσολόγος, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην Ευρώπη, και κυρίως τη στροφή προς Ανατολάς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το φαινόμενο του Podemos στην Ισπανία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα. Η επίδραση των πολιτικών αυτών αύξησε το ελληνικό χρέος...Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», δήλωσε ο κ. Τσόμσκι.
Σε άλλο σημείο ο Νόαμ Τσόμσκι εκφράζει την απαισιοδοξία του για την πολιτική, οικονομική και περιβαλλοντική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σχολιάζει πως το δείγματα αισιοδοξίας για την Ευρώπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos.

=>Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Νόαμ Τσόμσκι

Chomsky

Δεν υπάρχουν σχόλια: