Τρίτη, Μαρτίου 24, 2015

Με τον φακό της Ιστορίας

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 Με την κάμερα προς το Στάλινγκραντ

 Ένα αποκαλυπτικότατο   οδοιπορικό του 1942 , που αποκαλύπτει σκηνές της  μετάβασης  του γερμανικού στρατού προς το σφαγείο του Στάλινγκραντ. Ρεαλιστικές  καταγραφές της βασανιστικής πορείας  ανυποψίαστων Γερμανών στρατιωτών,  που διέσχιζαν την απέραντη ρωσική επικράτεια οδηγούμενοι από τους παράφρονες ηγέτες τους προς το βέβαιο θάνατό τους. Οι εικόνες των βομβαρδισμένων τοπίων που συναντούσαν, των θανάσιμων κινδύνων που αντιμετώπιζαν από τις παγίδες που τους έστηναν ο σοβιετικός στρατός και οι παρτιζάνοι, οι αμέτρητοι τάφοι που άφηναν στο πέρασμά τους με  τους σκοτωμένους συντρόφους τους δείχνουν τις τρομακτικές συνθήκες που βίωσαν όσοι πίστεψαν στο "όραμα του παγγερμανισμού", που εμπνεύσθηκαν οι ψυχοπαθείς ηγήτορές του του Τρίτου Ράιχ.

Διαβάστε =>
Μάχη του Στάλινγκραντ - Βικιπαίδεια

**************************

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...