Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2015

Σαν να είναι φτιαγμένα από πορσελάνη

Ο Leopold Schmutzler [1864-1941] γεννήθηκε στην πόλη  Mies της Βοημίας, αλλά εγκαταστάθηκε στο Μόναχο. Τα έργα του από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα αποπνέουν  ένα ρεαλιστικό ύφος υπενθυμίζοντας  τη ζωγραφική του δέκατου όγδοου αιώνα, που ήταν τόσο της μόδας εκείνη την εποχή. Στο έργο του Μινουέτο, όπως και σε πολλά από τα έργα του καλλιτέχνη από την περίοδο αυτή, δίνεται με λεπτομερή  τρόπο μία  σκηνή με  αρκετά ζευγάρια διαφόρων ηλικιών που χορεύουν μέσα σε μια απαστράπτουσα αίθουσα  και  ένα πολυτελές εσωτερικό.Όλοι  οι διασκεδαστές χαμογελούν, τα δε σώματά τους με τα κομψά κοστούμια και τις πλούσιες τουαλέτες αποδίδονται σε μια φάση κίνησης που έχει παγώσει  σαν να είναι  φτιαγμένα από πορσελάνη.
 Στις αρχές του εικοστού αιώνα ο  Schmutzler  άλλαξε την τεχνική του και υιοθέτησε  ένα ευρύτερο στιλ ακολουθώντας τη μόδα της εποχής , δηλαδή το  αρτ ντεκό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...