Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015

Μάκης , ένας συνεπέστατος ακροδεξιός

 

  Ο σημερινός "νεο-δημοκράτης" Μάκης Βορίδης  , που δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την Αριστερά να πάρει την εξουσία,  και το αμαρτωλότατο έως πρόσφατα παρελθόν του.

1. ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ  ΛΕ ΠΕΝ

 A gauche : Makis Voridis en Compagnis de JM Le Pen A droite : Makis Voridis avec C. Lang


2002 : Αριστερά: ο Μάκης Βορίδης με τον Λεπέν - Δεξιά:  με τον C. Lang 

Ο Μάκης  Βορίδη δεν είχε  διστάσει να δηλώσει ότι ο επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ήταν μέντορας και φίλος του. Στις 16 Φεβρουαρίου 2002, παραμονές των εκλογών για τη γαλλική προεδρία, σε ομιλία του σε μια συγκέντρωση του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Βορίδης θα δηλώσει υπερηφάνως: «Όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν περάσει ήδη 20 χρόνια, οι Έλληνες πατριώτες είχαμε τη χαρά και την τιμή  να σταθούμε πάντοτε στο πλευρό του Λεπέν και του Front National. Από το 1984 που η ΕΠΕΝ, το M.S.I. του αείμνηστου Giorgio Almirante και ο Λεπέν έφτιαξαν την ομάδα της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Έτσι και τώρα, στηρίζουμε τον Λεπέν στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Γαλλίας. Και είμαστε βέβαιοι ότι μια νίκη του Λεπέν δεν θα είναι μόνο μια νίκη για την Γαλλία, μα μια νίκη για ολόκληρη την Ευρώπη. Ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία στον πρόεδρο Λεπέν και στο Front National, για μια Ευρώπη χωρίς μετανάστευση, χωρίς τρομοκρατία, κοντά στον πολιτισμό και στις παραδόσεις της, για την Ευρώπη των Λαών και των Εθνών».
Ο Μάκης επίσης πήρε μέρος ,   όταν ήταν επικεφαλής του Ελληνικού Μετώπου, στις  επαφές  και τις συνομιλίες για την πανευρωπαϊκή δομή των ακροδεξιών κομμάτων, που ξεκίνησαν από τον ακροδεξιό Bruno Gollnisch του Εθνικού Μετώπου .
Μετά την ένταξή του στο ΛΑΟΣ ο Μάκης Βορίδης είχε στενές επαφές με τον επίσηςδιαβόητο ακροδεξιό του Εθνικού Μετώπου  Καρλ Λανγκ


Makis Voridis lors d'une manifestation du Front National à Paris

Ο έως σήμερα  Υπουργός Υγείας έχει επίσης συμμετάσχει επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας  σε μια διαδήλωση του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι, όταν ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου .
2003: Αντιπροσωπεία του Εθνικού Μετώπου στο συνέδριο του ΛεΠενικού κόμματος.

 Ο Μάκης Βορίδης στην ιδρυτική συνέλευση το Κόμματος της Πατρίδας /Le Parti de la France (PDF)/, το 2009,  συντρώγει με τον  ιδρυτή του , τον εθνικιστή Καρλ Λανγκ, και άλλα μέλη του Εθνικού Μετώπου που εγκατέλειψαν τον Λε Πεν.
********************************** https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9F7xnttL2JcCoci2GTtDbwVVa7KOIwY5DkX4v6G50nu3tl-9BXiZliVr6QHuCS30AzLj0otw3dq6HSVvYuoBGVKSW7UzWcLCGZb4fkc8b7XRoJx4sUtqhFgPcKLNbIPRRwj1E/s400/598549_10200979574353968_1561856082_n.jpg
George Papadopoulos,  à l'origine du coup d'État du 21 avril 1967 

2. Ο νεαρός  Μάκης Βορίδης : Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.
 Εδώ τον βλέπετε να κάθεται έχοντας πίσω του μία προπαγανδιστική ναζιστική αφίσα από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936.
Ως φοιτητής, ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985.
Παρακάτω βλέπετε την έξαλλη προπαγανδιστική αφίσα του Παπαδοπουλικού Εθνικού Μετώπου, όπου ο χουντόφρων αρχηγός της Μάκης μεταξύ άλλων υπόσχεται... φωτιά και τσεκούρι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, διότι ξεπούλησαν αυτοί και όχι οι Χουντικοί την ...Κύπρο το 1974.

 

 *******************************

3. [.......] Μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990. Στη θέση αυτή είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο (σήμερα γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής). Ως φοιτητής ίδρυσε τη φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985, ενώ τον επόμενο χρόνο η ΕΦΕΕ υπέβαλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής[9], η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Για την περίοδο εκείνη έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος»[10].
Στις 12 Μαΐου 1985 ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε, με ομοϊδεάτες από τη Νεολαία ΕΠΕΝ, σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 9 Ιουνίου 2002 δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης κρατώντας αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με αλλους οπλισμένους χουντικούς ομοϊδεάτες του.[11]makis-voridis-tsekouri
Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την Ε.Π.ΕΝ. και το διαλυθέν ΕΝ.Ε.Κ., ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη με ισχυρή πλειοψηφία Πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005[12].
Ως Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου συμμετείχε δύο φορές στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας το 1998 ποσοστό 0,60%[13] και το 2002 0,90%[14]. Υποψήφιος βουλευτής ήταν το 2000 στο κοινό ψηφοδέλτιο του Ελληνικού Μετώπου με την Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη, το 2004 με το Ελληνικό Μέτωπο και τον Σεπτέμβριο του 2007 με τον ΛΑ.Ο.Σ., όταν και εξελέγη.
H έντονη φημολογία, που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο, περί αποχώρησής του από το ΛΑ.Ο.Σ. λόγω υποτιθεμένων επαφών του με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη είχε οδηγήσει συχνά σε έντονες αντιδράσεις από πλευράς του Γιώργου Καρατζαφέρη, με τις σχέσεις των δύο ανδρών ενίοτε να ψυχραίνονται και να αποκαθίστανται με κινήσεις και δηλώσεις εκατέρωθεν. Αφορμή για αυτήν την παρατεταμένη κατάσταση ήταν η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να μην δώσει στον Μάκη Βορίδη το χρίσμα για την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής και κυρίως οι λόγοι που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επικαλέστηκε για αυτήν του την απόφαση[15]. Η υποψηφιότητα του Γεωργιάδη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, πράγμα που οδήγησε σε περαιτέρω γκρίνιες, αφού προ των εκλογών ήταν αρκετά διαδεδομένη η άποψη ότι ο Βορίδης θα μπορούσε να παράσει ακόμη και στον δεύτερο γύρο[16].
Πρόσφατα, ο Μάκης Βορίδης, στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στην αγγλόφωνη αθηναϊκή εφημερίδα Athens News δήλωσε ότι «αν η επιθυμητή εθνική συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιτευχθεί, μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. είναι πιθανή». Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια συνέντευξη, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ρητά ότι είναι εθνικιστής[10]. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε μεταφρασμένη και στα ελληνικά σε ιστοσελίδα που ελέγχεται από το περιβάλλον του Μάκη Βορίδη.[17]. Από το 2007, όταν και εξελέγη βουλευτής μέχρι και τη δήλωση αυτή, ο μόνος δημόσιος προσδιορισμός της ιδεολογικής του ταυτότητος ήταν «εθνικοφιλελεύθερος»[18].
Τον Νοέμβριο του 2011, διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση, καθώς διαχώρισε τη θέση του από αυτή του κόμματος του υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση για το PSI από κοινού με τον έτερο πρ.βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη. Επακόλουθο της κίνησης του αυτής, ήταν η διαγραφή του από το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ μερικές μέρες μετά ανακοινώθηκε η προσχώρηση του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. [Απόσπασμα από τη Βικιπαίδεια]
****************************** 
4. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΑΚΚΕΤΟΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Τα πρωτοπαλίκαρα (πλην Μιχαλολιάκου) της ακροδεξιάς Χέρι-Χέρι σε μια αλησμόνητη εθνοπατριωτική παράσταση αγιοποίησης του Μεγαλέξαντρου, που βγάζει πολύ γέλιο αλλά και είναι αποκαλυπτικότατη για τους στενούς δεσμούς των εργολάβων , που πουλάνε  στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας τις πιο σκοταδιστικές , βλακώδεις και  μισαλλόδοξες ιδέες...
 
Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κώστας Καραμανλής : αδιανόητα ψεύδη

  ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή / Με αδιανόητη ευκολία εκστομίζει ψέματα - Ιδού το έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη «Αφού το ζήτησε ο πρώην...