Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ

  • 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ετυμολογία της Ελληνικής Γλώσσας (Αρχαίας, Μεσαιωνικής και Νέας) (5-6/11/15)

    Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ. διοργανώνει το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ετυμολογία της Ελληνικής Γλώσσας (Αρχαίας, Μεσαιωνικής και Νέας)» στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2015.
  • Νέα έκδοση για τον Ανδρέα Κάλβο

    Νέα έκδοση ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ. Αλληλογραφία, Τόμος Α΄ (1813-1818) & Τόμος Β΄ (1819-1869 & Αχρονολόγητες επιστολές), εισαγωγή - επιμέλεια - σχολιασμός: Δημήτρης Αρβανιτάκης με τη συνεργασία του Λεύκιου Ζαφειρίου, εκδ. Μουσείου Μπενάκη.
  • Παρουσίαση βιβλίου (29/1/15)

    Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20.00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα), στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Καρατάσου Λανθάνων διάλογος, Ο δραματικός μονόλογος στη νεοελληνική ποίηση (19ος - 20ός αι.).
  • Επιμορφωτική συνάντηση για τη λογοτεχνία (07/02/2015)

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Δράμας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Οι νέοι ψηφιακοί πόροι του ΚΕΓ για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας». Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας παρουσιάζει τους ψηφιακούς πόρους που δημιουργεί για την υποστήριξη του μαθήματος της λογοτεχνίας στο σχολείο και την προώθηση της ανάγνωσης μέσα και έξω από αυτό (διαδρομές στη γραμματολογία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ψηφιακό σώμα κειμένων νεοελληνικής ποίησης, λογοτεχνικές περιηγήσεις στο χώρο και στο χρόνο). Τη συνάντηση θα στηρίξουν ο Β. Βασιλειάδης, δρ. Φιλολογίας, ερευνητής του ΚΕΓ και υπεύθυνος του έργου και η Μαρία Ακριτίδου, φιλόλογος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποσπασμένη συνεργάτιδα του ΚΕΓ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, 11:00-14:00 στο Δημοτικό Ωδείο (μικρή αίθουσα). Εκεί θα δηλωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων για τις βεβαιώσεις.
  • Διημερίδα: Αναζητώντας δρόμους δημιουργικής διδασκαλίας της Επιστήμης, της Γλώσσας και της Τέχνης στο σημερινό σχολείο. Προσεγγίζοντας κριτικά τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Λυκείου (14-15/2/15)

    Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η επιστημονική ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ διοργανώνουν Διημερίδα Επιστημονικού Λόγου και Παιδαγωγικού Αναστοχασμού με θέμα: Αναζητώντας δρόμους δημιουργικής διδασκαλίας της Επιστήμης, της Γλώσσας και της Τέχνης στο σημερινό σχολείο. Προσεγγίζοντας κριτικά τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Λυκείου, το Σάββατο 14/2/2015 και την Κυριακή 15/2/2015, Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης», Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα
  • Παρουσίαση βιβλίου (27/1/15)

    Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, στις 7 μ.μ., στον πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), οι συγγραφείς του βιβλίου "Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου", Ιωάννης Γρυντάκης, Γεώργιος Δάλκος, Άγγελος Χόρτης και Έκτορας Χόρτης, ιστορικοί και φιλόλογοι, μάς αποκαλύπτουν «ασήμαντες» λεπτομέρειες για την πολιτική, θρησκευτική, καθημερινή ζωή των ανθρώπων του Βυζαντίου, οι οποίες είτε φωτίζουν τα ιστορικά γεγονότα, είτε μας ξαφνιάζουν για την παραδοξότητά τους είτε απλώς προκαλούν γέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...