Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2014

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ

  • Ημερίδα: Εκπαιδευτικά σενάρια για τα Αρχαία Ελληνικά

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Δράμας συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτικά Σενάρια για τα Αρχαία Ελληνικά». Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, παρουσίασαν σενάριά τους οι εκπαιδευτικοί Θεόδωρος Στάμος και Βασιλική Γιαρίμπαπα, τα οποία είναι δημοσιευμένα στο περιβάλλον του Πρωτέα (http://proteas.greek-language.gr/index.html). Επίσης, έγιναν παρουσιάσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΚΕΓ Λάμπρο Πόλκα, Κοσμά Τουλούμη και Αναστάσιο Μάτο.
  • Συνέντευξη της Σόνια Ιλίνσκαγια

    Διαβάστε στην bookpress.gr συνέντευξη της κ. Σόνια Ιλίνσκαγια στον Γιώργο Δουατζή. Η κ. Ιλίνσκαγια είναι μεταφράστρια, συγγραφέας, πανεπιστημιακός, πολυβραβευμένη για το σύνολο του έργου της.
    «Η λογοτεχνία είναι βασική πηγή ηθικής παιδείας»

    «Η λογοτεχνία είναι βασική πηγή ηθικής παιδείας»

    Στον Γιώργο Δουατζή
    Σόνια Ιλίνσκαγια. Μεταφράστρια, συγγραφέας, καθηγήτρια πανεπιστημίου, πολυβραβευμένη για το σύνολο του έργου της...
  • Συνέδριο: Νεοελληνικές Αναζητήσεις (16-18/4/15)

    Ο Τομέας Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Adam Mickiewicz στο Πόζναν της Πολωνίας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης και συζήτησης για τις νεοελληνικές σπουδές στην Πολωνία σήμερα. Το συνέδριο έχει θέμα "Νεοελληνικές Αναζητήσεις" και θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Απριλίου 2015 στη Σχολή Σύγχρονων Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Adam Mickiewicz στο Πόζναν της Πολωνίας.
  • Νέα έκδοση από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών: Τ. Μαρκομιχελάκη (επιμ.), Μανόλης Σκλάβος, Της Κρήτης ο χαλασμός

    SKLAVOS_-O-CHALASMOS-THS-KRHTHSΚυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) "Μανόλης Σκλάβος, Της Κρήτης ο χαλασμός", σε επιμέλεια της Τ. Μαρκομιχελάκη, επίκουρης καθηγήτριας του Α.Π.Θ. (Σειρά: Παλιότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας 7).





  • Διεθνές συνέδριο με τίτλο: "Im/Politeness and Globalisation" (1-3/7/2015)

    Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 3 Ιουλίου 2015 διεθνές συνέδριο με τίτλο: "Im/Politeness and Globalisation". To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της ερευνητικής ομάδας "Linguistic Politeness Research Group" και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες: http://politeness-2015.enl.uoa.gr/
  • Συνέδριο: Ευγένεια/Αγένεια και Παγκοσμιοποίηση (1-3/7/15)

    Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ευγένεια, 1
  • 3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Νέες Τάσεις στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα (7/3/15)

    Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με τη συμμετοχή Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, διοργανώνουν το 3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Νέες Τάσεις στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη», με ελεύθερη είσοδο.
  • 117η δημοπρασία σπάνιων βιβλίων (22/12/14)

    Συνολικά 1.028 παλιά και σπάνια βιβλία, παλαιοί χάρτες της Ελλάδας, χαρακτικά, έργα και αρχεία ταξινομημένα σε 60 κατηγορίες δημοπρατούνται στην 117η δημοπρασία σπάνιων βιβλίων που διενεργεί ο οίκος «Σπανός-Βιβλιοφιλία», στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)