Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2014

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ

  • Ημερίδα: Εναλλακτικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Για ένα διαφορετικό σχολικό μάθημα (30/10/14)

    Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18.30, η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Εναλλακτικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Για ένα διαφορετικό σχολικό μάθημα. Η ημερίδα θα γίνει στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).
  • Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 στον Μάκη Τσίτα

    Με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 τιμήθηκε ο Μάκης Τσίτας για το βιβλίο του "Μάρτυς μου ο Θεός" (Εκδόσεις Κίχλη, 2013). Η ανακοίνωση για τους νικητές των βραβείων, τα οποία απονέμονται στους καλύτερους νέους και ανερχόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη, έγινε στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.
  • Συλλογικός τόμος: Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο της Λογοτεχνίας

    Ο συλλογικός τόμος «Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο της Λογοτεχνίας» προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των βιωματικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Νομό Λάρισας από τον Οκτώβρη του 2013 έως και τον Μάρτιο του 2014 από τη Σχολική Σύμβουλο 11ης Περιφέρειας Προσχολική Αγωγής. Οι Νηπιαγωγοί σχεδίασαν διαθεματικές δραστηριότητες σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα, αξιοποιώντας βιβλία και ποιήματα και τις υλοποίησαν με τα νήπιά τους. Αφορμή για τον σχεδιασμό του συλλογικού τόμου ήταν ο ενθουσιασμός των συναδέλφων για τα αποτελέσματα που προέκυπταν, εφαρμόζοντας τις νέες προσεγγίσεις στα παιδιά.
  • Παρουσίαση εκδηλώσεων: Δύο αιώνες ελληνικής ποίησης. Σειρά πρώτη (18/10/14)

    Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στις 12.30 το μεσημέρι στο Art Bar Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, στο Μοναστηράκι), το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος - Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της φετινής χρονιάς.
  • Ημερίδα: Γράμματα στη Μητέρα. Βαδίζοντας στα χνάρια του Κώστα Μόντη (23/10/14)

    Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τον Κύπριο ποιητή Κώστα Μόντη με θέμα "Γράμματα στη Μητέρα. Βαδίζοντας στα χνάρια του Κώστα Μόντη". Το έργο του προσεγγίζουν οι πανεπιστημιακοί Γ. Γεωργής, Λ. Χριστοδουλίδου, Θ. Πυλαρινός και Μ. Σοφοκλέους, ο δρ Κ. Δανόπουλος και ο κριτικός λογοτεχνίας Αλ. Ζήρας. Η ημερίδα θα γίνει στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).
  • Ομιλία του Γρ. Μανιαδάκη: «Το δήθεν χαμένο παρελθόν»: το ζήτημα της απώλειας στην ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη (21/10/14)

    Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Γρ. Μανιαδάκη στο πλαίσιο του κύκλου «Τέχνη και Ψυχανάλυση: Συνομιλίες» με θέμα «Το δήθεν χαμένο παρελθόν»: το ζήτημα της απώλειας στην ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Βιβλιοπωλείο Ποιήματα και Εγκλήματα (Αγ. Ειρήνης 17, Αθήνα).
  • Στον Πατρίκ Μοντιανό το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014

    Στον πολυγραφότατο Γάλλο Πατρίκ Μοντιανό απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014 την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου. Ο Πατρίκ Μοντιανό γεννήθηκε το 1945 στα δυτικά προάστια του Παρισιού και ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή από το 1967. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς και έχει λάβει, μεταξύ άλλων διακρίσεων, το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας (1972), το Βραβείο Goncourt (1978), το Βραβείο του Ιδρύματος Pierre de Monaco (1984), το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας Paul Morand για το σύνολο του έργου του (2000), το Κρατικό Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας της Αυστρίας (2012). Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα έργα του: Η μικρή Μπιζού (μτφρ. Αχιλλέας Κυριακίδης, Εκδ. Πόλις, 2013), Στο caf
  • Στον αυστραλό Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το φετινό βραβείο Booker

    Ο 53χρονος αυστραλός συγγραφέας Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, γεννημένος στην Τασμανία, είναι o νικητής του φετινού βραβείου Booker για το έκτο μυθιστόρημά του «The Narrow Road to the Deep North» (εκδόσεις Chatto & Windus), όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης (14/10) σε επίσημη τελετή στο Γκίλντχολ του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...