Τρίτη, Αυγούστου 12, 2014

Αισθησιακή, σκοτεινή, νατουραλίστρια...

Η Dod Procter [οικογενειακό όνομα  Doris Shaw (1890 - 1972)] παντρεύτηκε τον Άγγλο ζωγράφο Ernest Procter. Επηρεάστηκε από το έργο των   Σεζάν και Ρενουάρ, ενώ από το 1920 ειδικεύτηκε στο  γυναικείο πορτρέτο καθώς και στο εφηβικό γυμνό. Τα μοντέλα της εκπέμπουν ένα ύφος  αισθησιακό  και σκοτεινό.
 Έγινε διάσημη σε μια νύχτα με τον πίνακά της  "Morning" ,  που εκτέθηκε  στη Βασιλική Ακαδημία , το 1927,  και αγοράστηκε "για το έθνος" από την εφημερίδα Daily Mail. Υπήρξε επίσης διάσημη  για μια σειρά από έργα  που απεικονίζουν με ιδιαίτερη   λεπτότητα λουλούδια και αγγλικούς κήπους .  

*Dod Procter - Wikipedia,

ΜΟΥΣΙΚΗ : Johann Christian Bach (1735 -- 1782) La Dolce fiamma -- Concert Aria « Sentimi, non partir » « Almio bene ». Philippe Jaroussky.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...