Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014

Λήστεψε,απήγαγε,δολοφόνησε… Για την αγάπη μιας γυναίκας!

 
Φριτς Λανγκ*
ΖΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 
 "You Only Live Once" (1937)

Ταινία της "αμερικανικής περιόδου" του μεγάλου γερμανού σκηνοθέτη, που εγκαινιάζει σε ύφος τεχνική και θεματολογία το φιλμ νουάρ.
Οι ήρωες της ταινίας μοιάζουν , σύμφωνα με το γνωστό κοινωνικό προβληματισμό του Λανγκ, να είναι καταδικασμένοι εξαρχής, επειδή έχουν απέναντί τους ένα συντηρητικό, σκληρό και ανάλγητο  κοινωνικό σύστημα, που αδυνατεί να τους καταλάβει , αφού κινείται πάντοτε στη λογική των στεροτύπων και των προκαταλήψεων που διέπουν την κυρίαρχη τάξη για τους απόκληρους της κοινωνίας .
 Ένα τυχαίο αρνητικό  γεγονός μπορεί να σε μετατρέψει στα μάτια των άλλων από φιλήσυχο άνθρωπο σε αιμοσταγές θηρίο, το οποίο πρέπει πάση θυσία να εξοντωθεί.

 *Φριτς Λανγκ - Βικιπαίδεια

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ , ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...