Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2014

Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;

Από στέλεχός τους

Νέα κατάθεση καίει τους χρυσαυγίτες

Πηγή: www.matrix24.gr,18/06/2014

Κατάθεση φωτιά νέου μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έρχεται να φωτίσει εκ των έσω πτυχές της εγκληματικής οργάνωσης που εδώ και μήνες βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.
xrysavgites katathesiΟ συγκεκριμένος μάρτυρας , σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε αυθορμήτως στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου εισφέροντας επωνύμως στοιχεία για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται μάλιστα για στέλεχος του κόμματος που είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής το 2012 ,ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή.
Ο ίδιος ωστόσο τους τελευταίου μήνες έκλεισε πίσω του την πόρτα της Χρυσής Αυγής καθώς δεν συμφωνούσε, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του που αποτελεί πλέον μέρος της ογκώδους δικογραφίας.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της κατάθεσης-φωτιά:
-Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαίου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαικου Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της , της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.
- Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσισιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία, Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό.
ΕΡ: Ποιές ήταν οι μέθοδοι πραγματοποίησης αυτού του στόχου;
ΑΠ: Εκτός από τις συνηθισμένες μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα κόμματα , δηλαδή την χρήση προπαγανδιστικού εντύπου και ηλεκτρονικού κομματικού υλικού, πολλές φορές η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών. Για παράδειγμα από τη στιγμή που το κράτος, όπως θα επιθυμούσε η ΧΑ δεν προέβαινε σε απέλαση των μεταναστών κάθε μέσο που θα τους έξανε τη ζωή δύσκολη , όχι απλά ήταν εκτός αλλά επιβαλλόταν για το καλό του έθνους.
-....Δεν ήμουν ποτέ παρών να δοθεί ρητή εντολή για επίθεση πλην όμως υπήρχε η γενικότερη άποψη ότι όταν εμείς επιτεθούμε σε αλλοδαπούς όχι μόνο δε θα υφιστάμεθα οποιαδήποτε συνέπεια αλλά αντίθετα θα επιβραβευόμασταν. Εξάλλου οι επιθέσεις αυτές αποτελούσαν ένα είδος παρασήμου.
-Για να μετέχεις σε βίαιες ενέργειες πρέπει πρώτα να ενταχθείς σε έναν πυρήνα για να έχεις την κάλυψη των στελεχών ΧΑ. Η Ιεραρχία ήταν το μέλος στον πυρηνάρχη, ο πυρηνάρχης στον περιφερειάρχη , αυτός αν είναι μέλος Πολιτικού Συμβουλίου απευθείας στον αρχηγό, αν δεν είναι σε κάποιο μέλος του Π.Σ και εκείνος θα απευθυνόταν στον αρχηγό.
-ΕΡ: Για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου κι στελεχών πως καταδικάζουν κάθε μορφή βίας, τι λέτε;
ΑΠ: Θεωρώ αστείο ακόμα και να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Είναι εντελώς υποκριτικό.
-Τόσο ο αγκυλωτός σταυρός όσο και ο χαιρετισμός με προτεταμένη τη δεξιά αποτελούν σύμφωνα με τη ΧΑ πολιτιστική κληρονομία της παρτρίδας μας , ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία αν όχι όλοι μέσα στη ΧΑ, γνωρίζουν πως χρησιμοποιύνται σε απευθείας σύνδεση με την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.
ΕΡ: Οι απόψεις αυτές ισχύουν μέχρι σήμερα, ή όπως λενε οι Μιχαλολιάκος και Παπάς, αποτελουν αντιλήψεις της νεότητάς τους;
ΑΠ: Ολές οι αντιλήψεις της ΧΑ σε κάθε επιπεδο , πολιτικό κοινωνικό κα παραμένουν αναλλοίωτες απο την ημέρα της ιδρύσεως τους μέχρι σήμερα. Ενα κόμμα σαν τη ΧΑ δεν αλλάζει ιδέες σας τα πουκάμισα.
-Ζητησα εγγράφως τον Ιούνιο 2013 την απεμπλοκή μου απο τον Γενικό Γραμματέα. Μου απάντησε με sms η Ουρανία Μιχαλολιάκου, ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν το επιθυμεί. Σας προσκομίσω το τηλεφωνό μου. Απο εκείνη την ημερα και επειτα εγινα συστηματικά δέκτης κάθε είδους απειλών για τη ζώη μου και ενός αμείλικτου ψυχολογικού πολέμου.
ΕΡ: Ποιά είναι η έννοια του αρχηγού στη ΧΑ;
ΑΠ: Στη ΧΑ η πίστη στον αρχηγό εκφεύγει του προσώπου του και ανάγεται σε ένα επίπεδο μεταφυσικής. Προκειται για τη λατρεία στον ίδιο το θεσμο του αρχηγού και επι της ουσιας για την εκδήλωση της απόφασης ενό προσώπου να θέσει όλη του την ύπαρξη υπό τις εντολες του. Τόσο του ιδίου όσο και των προσώπων που αυτός καθορίζει.
ΕΡ: Ο αρχηγός έχει εποπτεία και γνώση των δράσεων των μελών;
ΑΠ: Εχει πλήρη εποπτεία υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να οργανώσουν το οτιδήποτε είναι άνθρωποι απολύτως πιστοί στον αρχηγό και δεν διανοούνται να κάνουν κάτι πέρα από τις εντολές του. Οχι λόγω φόβου για τυχόν συνέπειες αλλά λόγω της απόλυτης πίστης τους.
-Οι άνθρωποι στη ΧΑ εν ενδιαφέρονται για χρήματα και αξιωματα αλλά μόνο για την επικράτησή της ιδεάς τους. Το κράτος ήταν για μας ο κομματικός μηχανισμός της ΧΑ. Απο κεί ακριβώς πηγάζει και η αντίληψη για αγώνα με σκοπό όχι μια κυβερνητική μεταβολή αλλά μια πολιτειακή μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...