Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ

  • Εκδήλωση μνήμης για τη Ρούλα Κακλαμανάκη (5/3/14)

    Εκδήλωση μνήμης για τη Ρούλα Κακλαμανάκη από την Εταιρεία Συγγραφέων, την Τετάρτη 5 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Στοά Βιβλίου). Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν ποιήματά της οι Αλ. Ζήρας, Μ. Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Χρ. Λιοντάκης, Γ. Μαρκόπουλος, Μ. Πρατικάκης και Έλ. Χουζούρη, ενώ θα διαβαστούν και κείμενα των Γ. Βαρβέρη και Ζ. Δαράκη.
  • Παρουσίαση 9ου τεύχους περιοδ. Κουκούτσι και της ποιητικής συλλογής του Γ. Λαμπράκου (28/2/14)

    Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι), παρουσιάζεται το 9ο τεύχος του περιοδικού "Κουκούτσι", μαζί με την ποιητική συλλογή "Ονειροπόληση" του Γιώργου Λαμπράκου, η οποία συνοδεύει το τεύχος. Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή θα διαβάσουν η ηθοποιός και ποιήτρια Νάνα Παπαδάκη και ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Μιχάλης Περαντώνης θα συμμετέχει με τραγούδια του πλαισιώνοντας τη βραδιά.
  • Σεμινάριο: Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας: Διδακτικές προσεγγίσεις και (πολυ) πολιτισμικές προκλήσεις (11-12/4/14)

    Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α.Π.Θ. διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο "Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας: Διδακτικές προσεγγίσεις και (πολυ) πολιτισμικές προκλήσεις". Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους διδάσκουν ή επιθυμούν να διδάξουν ελληνικά σε ξένους σε όλες τις μορφές της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει στο κτίριο ΚΕΔΕΑ (Αμφιθέταρο ΙΙΙ) στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 κατά τις ώρες 15.00-21.00 & Σάββατο 12 Απριλίου 2014 κατά τις ώρες 09.00-15.15
  • Επιστημονική ημερίδα: Από τον Εύξεινο στη Θεσσαλονίκη: Η εγκατάσταση των Ποντίων στην πόλη (5/3/14)

    Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Από τον Εύξεινο στη Θεσσαλονίκη: Η εγκατάσταση των Ποντίων στην πόλη» διοργανώνει η 1η Δημοτική Κοινότητα την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 -και ώρες από 17.00 έως 20.45- στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Βασ. Γεωργίου Α’ 1). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στην πρ. Πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Γυναικών, Άννα Θεοφυλάκτου, σε αναγνώριση των πολύχρονων προσπαθειών της για τη διατήρηση της μνήμης του ποντιακού ελληνισμο
  • 2ο επιστημονικό συνέδριο: Ακαδημαϊκή αριστεία και χάρισμα: καινοτόμες πρακτικές προσωποποιημένης μάθησης (15/3/14)

    Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το 2ο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο "Ακαδημαϊκή αριστεία και χάρισμα: καινοτόμες πρακτικές προσωποποιημένης μάθησης", στην Αθήνα (Αίθουσα Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα). Το συνέδριο διοργανώνεται από τα εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά Ζηρίδη" σε συνεργασία με πανεπιστημιακά τμήματα και φορείς από τον χώρο της εκπαίδευσης, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στα τέσσερα συμπόσια -ένα για κάθε θεματική- του συνεδρίου θα παρακολουθήσετε εισαγωγικές τοποθετήσεις, κεντρικές εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, σχολικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και εκπαιδευτικούς και παρουσίαση καλών πρακτικών. Το κάθε συμπόσιο θα ολοκληρωθεί με συζήτηση με το ακροατήριο, με τοποθετήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Παράλληλα θα διεξαχθούν και εργαστήρια (στο διάστημα ανάμεσα στο β' και το γ' συμπόσιο).
  • Συνέδριο: Human Development in Times of Crisis Renegotiating social justice (2-5/9/14)

    Στις 2-5 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με τίτλο Human Development in Times of Crisis Renegotiating social justice, στην Αθήνα (ξενοδοχείο President). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Human Development & Capability Association, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Bielefeld Center for Education & Capability Research Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής: 15 Μαρτίου 2014
  • Παρουσίαση βιβλίου (6/3/14)

    Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας καλεί στην παρουσίαση της έκδοσης «Κωνσταντίνος Ψάχος: o Μουσικός, ο Λόγιος». Πρακτικά Ημερίδας, 30 Νοεμβρίου 2007, (Δημοσιεύματα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας αρ. 29, Αθήνα 2013), την Πέμπτη, 6 Μαρτίου, ώρα 19.00, στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28).
  • Συζήτηση: Το μέλλον του βιβλίου στον ψηΑφιακό κόσμο (5/3/14)

    Με αφορμή την εβδομάδα «Διάβασε ένα e-book», για το μέλλον του βιβλίου στον ψηφιακό κόσμο συζητούν οι Θ. Γεωργακόπουλος (συγγραφέας-δημοσιογράφος), Μ. Καλαμαράς (eAnagnostis.gr), Σ. Καμπουρόπουλος (πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΚΕΒΙ), Λ. Μαντζουράνη (συνεργάτης της Future Library), Ν. Παπαγεωργίου (εκδότης) και Ν. Πασχαλάκης (QnR) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)