Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2014

Η Ελλάδα φτωχότερη

Ενθύμιον της  "Κυρίας" Μίνας Ζάννα




Η  εξαίρετη πιανίστρια Μίνα Ζάννα, κόρη των Ανδρέα και Χριστίνα Πράκτσικα, πέθανε λίγο μας αποχαιρετήσει το 2013 (30/12/13), σε ηλικία 81 ετών  . Το 1953 παντρεύτηκε τον Παύλο Ζάννα και απέκτησαν δύο γιους, τον Αλέκο και τον Ανδρέα. Η Μίνα Ζάννα  και ο  σύζυγός της, Παύλος Ζάννας,δημιούργησαν πριν από 58 χρόνια την ιστορική και πρωτοποριακή για την εποχή της γκαλερί «Ζήτα-Μι» στη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 31 του μηνός από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.



Η γκαλερί «Ζήτα-Μι», η μακροβιότερη αίθουσα τέχνης της πόλης, έκλεισε το Μάιο του 2010. Το Ζ-Μ «γεννήθηκε» στην πλατεία Αριστοτέλους το 1955 και «έκλεισε στην οδό Προξένου Κορομηλά το 2010». «Ήταν μια χαραμάδα που έβλεπες μακριά, μια πνευματική δυναμική, μοιάζει υπερβολικό, αλλά αυτό είναι. Είναι σαν να έσκαψε μέσα στις δυνατότητες, τις υποθέσεις ζωής της γεωγραφικής της θέσης, της ιστορικής της διαδρομής, του μέλλοντος της πόλης που δεν υπήρχε. Έφτιαξαν ένα μέλλον που δεν ήταν εγκατεστημένο στην πόλη», έχει δηλώσει παλιότερα ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΦ, Δημήτρης Φατούρος.

Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία πατήστε εδώ:Πέθανε η Μίνα Ζάννα, πιανίστρια και ψυχή της "Ζήτα Μι"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...