Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27, 2013

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ

  • 3ο Συνέδριο για τον Μ. Καραγάτση: Η παρουσία της Θεσσαλίας στη νεοελληνική λογοτεχνία από την ενσωμάτωση (1881) μέχρι το Β’ παγκόσμιο πόλεμο (4-6/4/14)

    3ο Συνέδριο για τον Μ. Καραγάτση: «Η παρουσία της Θεσσαλίας στη νεοελληνική λογοτεχνία από την ενσωμάτωση (1881) μέχρι το Β’ παγκόσμιο πόλεμο». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στη Λάρισα και τη Ραψάνη του κάτω Ολύμπου, χώροι με ιδιαίτερη σημασία στη ζωή και το έργο του Καραγάτση. Το συνέδριο «Μ. Καραγάτσης» είναι μια συνάντηση λογοτεχνικού προσανατολισμού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007, με πρωτοβουλία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας (Νομαρχία Λάρισας), του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λάρισας και με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προς τιμήν του Μ. Καραγάτση. Με τριετή ρυθμό (2007, 2010) πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο συνέδρια στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές. Το Συνέδριο της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6 Απριλίου 2014 στη Λάρισα και τη Ραψάνη. Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Δήμο Τεμπών, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν για ομιλητές/-ήτριες και ακροατές/-άτριες. Λεπτομέρειες για τις δυνατότητες διαμονής στην Λάρισα για άλλες πρακτικές πληροφορίες και για τις παράλληλες πολιτισμικές εκδηλώσεις που θα οργανωθούν, θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου 2014.

    ΔΕΙΤΕ :Ο μυστηριώδης Μ. Καραγάτσης | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα - TVXS.gr

    *ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ

     “Το Εγγλέζικο Μαχαίρι”  (κλικ εδώ)

  • Συλλογή διηγημάτων για παιδιά για την ενίσχυση των σκοπών της Unicef
    Εκτός από το δικαίωμα στο όνειρο τα παιδιά, ακόμη και τα πολύ μικρά έχουν δικαίωμα στην αλήθεια: Έχω
  • Δίγλωσσο λεύκωμα: Το Ελληνικό Βουκουρέστι

    Διαβάζουμε στον Τύπο (ΑΠΕ-ΜΠΕ): Τη χαρτογράφηση της ελληνικής παρουσίας των Ελλήνων, για περισσότερα από 550 χρόνια, στο χώρο της σημερινής πρωτεύουσας της Ρουμανίας, επιχειρεί η πρωτότυπη έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Ομόνοια" του Βουκουρεστίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)