Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2013

ΟΥΚ ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ


  • "Σύγχρονο λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας" του Franco Montanari (επιμ. Α. Ρεγκάκος, Αθήνα: Παπαδήμας, 2013)

    Σύγχρονο Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας
    Σύγχρονο λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας του Franco Montanari (επιμ. Α. Ρεγκάκος, Αθήνα: Παπαδήμας, 2013) Μετά από επτά χρόνια επεξεργασίας κυκλοφόρησε το Σύγχρονο λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας (Αθήνα: Παπαδήμας, 2013), που αποτελεί μετάφραση του GI Vocabolario della lingua greca</> του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γένοβας Franco Montanari (Τορίνο: Loescher, 2004
  • Εκδήλωση για τον Ν. Καζαντζάκη στο Βερολίνο (19/11/13)

    Διαβάζουμε στο δελτίου Τύπου: Η διεθνής απήχηση και η διαχρονική ανταπόκριση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη σε μετάφραση αποδεικνύεται από το πλήθος των εκδόσεων του έργου του σε περισσότερες από 50 ξένες γλώσσες, που δίκαια τον καθιερώνουν ως τον πιο πολυμεταφρασμένο Νεοέλληνα συγγραφέα. Στα έργα του ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής, εθνικότητος ή θρησκείας, βρίσκει απαντήσεις στα βαθειά ερωτήματα και στους προβληματισμούς του. Οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, πρωταρχικός σκοπός των οποίων είναι η ανάδειξη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Ίδρυμα Παλλάδιον και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν εκδήλωση για τον Καζαντζάκη στην καρδιά της Γερμανίας, στις 19 Νοεμβρίου 2013 στις 8:00 μ.μ., στο Griechische Kulturstiftung, Wittenbergplatz 3A του Βερολίνου. Με τη δραματοποιημένη αφήγηση αποσπασμάτων από τα πιο αγαπημένα βιβλία του μεγάλου συγγραφέα από τον Μάριο Ιορδάνο και τη Σοφία Καζαντζιάν, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Μάριου Ιορδάνου, επιχειρούμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα κράτος που υποφέρει από την οικονομική κρίση αλλά ένα έθνος πολιτισμού, ήθους και ηρωισμού. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ελληνιστής Καθηγητής Δρ. Diether Roderich και η Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, Δευτέρα-Πέμπτη, 9:00 π.μ.
  • Προδημοσίευση από τη συγκεντρωτική έκδοση του Α. Ίσαρη: Εγώ ένας ξένος. Ποιήματα 1967-2011 (20/11/13)

    Προδημοσίευση από τη συγκεντρωτική έκδοση του Αλέξανδρου Ίσαρη , «ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ. ΠΟΙΗΜΑΤΑ 1967-2011», που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Κίχλη.
  • Ομιλία και παρουσίαση βιβλίου για τον Κ.Π. Καβάφη (26/11/13)

    Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη, διοργανώνει διάλεξη ου διακεκριμένου και πολυβραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη με θέμα
  • Έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής: Η εκδοτική δραστηριότητα στα χρόνια του Καβάφη. Αλεξάνδρεια 1863 - 1933 (6-29/11/13)

    Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έκθεση με τίτλο: Η εκδοτική δραστηριότητα στα χρόνια του Καβάφη. Αλεξάνδρεια 1863 - 1933. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ, ΜΕ ΦΩΝΕΣ
  • Φιλολογικά Βραδινά του περιοδ. Φιλόλογος: Ο διδακτικός (;) Καβάφης (25/11/13)

    Στο πλαίσιο των Φιλολογικών Βραδινών που διοργανώνει το περιοδικό Φιλόλογος με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση και τα 80 από τον θάνατο του Κ.Π. Καβάφη, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ομότιμου καθηγητή Α.Π.Θ. Χ. Καράογλου με τίτλο: Ο διδακτικός (;) Καβάφης, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 8.15 μ.μ.
  • Παρουσίαση βιβλίου (19/11/13)

    Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Τσίτα "Μάρτυς μου ο Θεός" Μάρτυς μου ο Θεός (εκδόσεις Κίχλη), στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα). 
     Ο αφηγητής της ιστορίας -ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, που δεν επιθυμεί παρά να ζήσει με αξιοπρέπεια-, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται, από την παιδική του ηλικία, στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι -οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του- τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος· οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία, δημιουργεί ψηφίδα ψηφίδα έναν δικό του κόσμο.

    Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, ανάμεσα στο ζωτικό ψεύδος και την αλήθεια, ο ήρωας του Μάκη Τσίτα αποκτά καθολικότερες διαστάσεις ως σύμβολο του ανθρώπου που, εξαιτίας της αγαθότητάς του, αντιμετωπίζει από κάθε πλευρά την εχθρότητα και τον κυνισμό. Συγχρόνως, με τη σχεδόν παιδική αθωότητά του, γίνεται ο καθρέφτης που αντανακλά το εκτρωματικό είδωλο της ίδιας αυτής κοινωνίας η οποία τον εκβάλλει από τους κόλπους της.
  • Διεθνές Ελληνικό Ακαδημαϊκό Συνέδριο του Νόστου στο Μπουένος Άιρες (26-28/11/13)

    Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή, το Πανεπιστήμιο του Μπελγράνο και η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού Νόστος, διοργανώνουν το Διεθνές Ελληνικό Ακαδημαϊκό Συνέδριο του Νόστου στο Μπουένος Άιρες, από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2013.
  • 3ο Διεθνές Συνέδριο: Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: Ζητήματα Δι/Πολυγλωσσίας, Διαγλωσσικότητας και Γλωσσικών Πολιτικών στην Εκπαίδευση (30-31/5/14)

    Η Παιδαγωγική Σχολή (Π.Τ.Δ.Ε. & Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του Α.Π.Θ. και η ομάδα «Πολύδρομο» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: Ζητήματα Δι/Πολυγλωσσίας, Διαγλωσσικότητας και Γλωσσικών Πολιτικών στην Εκπαίδευση» που διοργανώνεται στις 30-31 Μαΐου 2014 στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • 9o Διεθνές Συνέδριο: Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες στον Ψηφιακό Κόσμο (15-16/11/13)

    Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) διοργανώνει το 9o Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες στον Ψηφιακό Κόσμο». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) και θα απευθύνεται όχι μόνο σε βιβλιοθηκονόμους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, διδάσκοντες και επαγγελματίες πληροφορικής, αφού οι βιβλιοθήκες μπορούν να είναι ο κόμβος συνεργασιών μεταξύ βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών πληροφορικής προς όφελος της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
  • Ηλεκτρονική έκδοση: Ανταίος Χρυσοστομίδης, Οι κεραίες της εποχής μου ΙΙ. Ταξιδεύοντας με άλλους 30+1 διάσημους συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο

    Ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του Ανταίου Χρυσοστομίδη "Οι κεραίες της εποχής μου ΙΙ. Ταξιδεύοντας με άλλους 30+1 διάσημους συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο" (εκδ. Καστανιώτη). Οι συγγραφείς που παρουσιάζονται: Σέσαρ Άιρα...

Αυτή την εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...