Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2013

ΟΥΚ ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ

  • Διαγωνισμός αστυνομικής ιστορίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (10/10-10/12/13)

    Διαγωνισμός αστυνομικής ιστορίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Διάρκεια Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 10η Δεκεμβρίου 2013. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή. Το θέμα «Ο φόβος του ξένου» Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των ιστοριών είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να είναι αστυνομικά διηγήματα με την ευρεία έννοια του όρου, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.
  • Βρετανικό Συμβούλιο: Εκδήλωση ανάγνωσης με νέους συγγραφείς (2/10/13)

    Το Βρετανικό Συμβούλιο πήρε πέρυσι την πρωτοβουλία να καλέσει νέους συγγραφείς και ποιητές να δημιουργήσουν ομάδες συγγραφής «ομοτίμων» και τους προσέφερε χώρο για τις συναντήσεις τους. Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου συναντήσεων στα μέσα Οκτωβρίου, διοργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση ανάγνωσης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι.
  • Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση για τη σύγχρονη ιστορία στο ελληνικό μυθιστόρημα (2/10/13)

    Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Νίκου Δαββέτα "Ο Ζωγράφος του Μπελογιάννη", την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα). Με αφορμή το βιβλίο, ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητούν με τον συγγραφέα για τη σύγχρονη ιστορία στο ελληνικό μυθιστόρημα.

    Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη

    Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη





    ΕΥΡΩ: 13.00
    Σελίδες: 224
    Ημερομηνία έκδοσης: 24/04/2013

    ΥΠΟΘΕΣΗ
     
    Ένας έλληνας συγγραφέας, που έχει στην κατοχή του τα προσχέδια του Πάμπλο Πικάσο από το γνωστό πορτρέτο του Νίκου Μπελογιάννη, βρίσκεται δολοφονημένος στο Παρίσι. Οι γαλλικές αρχές αναζητούν τον δολοφόνο, και η νεαρή κληρονόμος του τον τρόπο να τα πουλήσει στη μαύρη αγορά, παρά τις υπόνοιές της πως είναι όλα πλαστά. Ο Γάλλος αστυνόμος για να λύσει τον γρίφο θα αναγκαστεί να πάει πίσω στην Ιστορία. Το ίδιο κι ο σχολαστικός ερευνητής απ’ την Αθήνα. Στον Μάρτη του ’52 και στην πολύκροτη δίκη Μπελογιάννη. Στον Αραγκόν, στον Πικάσο και στο πορτρέτο του «ο άνθρωπος με το γαρίφαλο». Στον Μάη του ’68, στους έλληνες πολιτικούς εξόριστους και στα ιδεολογικά τους πάθη. Σε οδυνηρές μνήμες και άγνωστα ιστορικά γεγονότα. Μια ιστορία νουάρ, που ξεκινά στις μέρες μας, στην Αθήνα και κυρίως στο Παρίσι, με πλοκή αστυνομική και λύση πολιτική!



  • Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/9/13)

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με διεθνές συνέδριο για τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)