Κυριακή, Αυγούστου 11, 2013

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Εχουμε λόγους να είμαστε «proud to be Greek»;

 
  Εχουμε λόγους να είμαστε «proud to be Greek»; 

Απόσπασμα συνέντευξης του γνωστού Θεσσαλονικιού συγγραφέα
Αύγουστου Κορτώ  στο Έθνος της Κυριακής (11/8/2013)

-Στην κοινωνία υπάρχει μεγάλη οργή και θυμός. Διοχετεύεται σωστά αυτός ο θυμός ή ξεσπάμε σε κάθε ευκαιρία;

Κορτώ: Εύλογα υπάρχει θυμός - η ανέχεια είναι κακός σύμβουλος και σου κάνει τα νεύρα τσατάλια. Από κει και πέρα, κάθε πράξη με αφορμή μονάχα τον θυμό είναι για μένα εξ ορισμού λαθεμένη. Κατανοώ ότι είναι δύσκολο να σκέφτεσαι και να πράττεις νηφάλια υπό τις συνθήκες που βιώνουμε τώρα, αλλά τα σπασμωδικά ξεσπάσματα οδηγούν σε τερατώδεις αφέλειες, όπως το σόφισμα «να τιμωρήσουμε τους διεφθαρμένους πολιτικούς» που αναμασά η Χρυσή Αυγή, και που της έχει δώσει λεφούσια υποστηρικτών.

-Εχουμε λόγους να είμαστε «proud to be Greek»; Εχουμε μπερδέψει τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό;

Κορτώ: Περήφανοι επειδή έτυχε να γεννηθούμε από αυτήν την πλευρά των συνόρων και όχι από την άλλη; Αστεία πράγματα. Σαν να λέμε, είμαστε περήφανοι επειδή έχουμε καστανά μάτια. Ως προς τα πόσα και ποια έχουμε μπερδέψει μες στη γενικότερη αναμπουμπούλα (με πρώτα τα μπούτια μας), ουκ έστιν αριθμός.

-Πιστεύετε πως αν δεν ήταν ο Μιχαλολιάκος θα εμφανιζόταν ούτως ή άλλως κάποιο πολιτικό μόρφωμα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών ή υπάρχουν ευθύνες για τη διόγκωση του φαινομένου της Χ.Α.;
 
Κορτώ: Η Χρυσή Αυγή μου προξενεί φρίκη, τρόμο, αγανάκτηση, αποστροφή και βαθιά απογοήτευση. Την αντιμετωπίζω ως σημάδι των καιρών, ως τραύμα που κάποια στιγμή θα κλείσει, έστω κι αν δεν έχω να προσφέρω επιχειρήματα επ' αυτού. Ναι, η εμφάνιση και η ενίσχυση ακροδεξιών πολιτικών μορφωμάτων ήταν αναπόδραστη, αλλά από εκεί μέχρι την αναβίωση της λατρείας του Χίτλερ υπάρχει πολύς και δύσβατος δρόμος. (Κι εννοείται πως υπάρχουν σαφείς ευθύνες. Όταν αφήνεις το μεταναστευτικό ζήτημα να εκκρεμεί επί χρόνια, πυροδοτώντας ένα σωρό ξενοφοβικές συμπεριφορές και γκετοποιήσεις, τι περιμένεις ότι θα συμβεί;)

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη: Αύγουστος Κορτώ: Τραύμα που θα κλείσει η Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...