Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΩΝ "ΠΑΝΘΕΩΝ"

Εκδήλωση τιμής για τον Τάσο Αθανασιάδη
 (8/8/13) 

 Στο Λουτράκι γίνεται σήμερα το βράδυ, στις 7.30 μ.μ., η εκδήλωση μνήμης για τον δημοφιλή συγγραφέα και ακαδημαϊκό Τάσο Αθανασιάδη, που αγαπήθηκε όσο λίγοι της γενιάς του. Γεννημένος πριν από 100 χρόνια στο Σαλιχλί της Μικράς Ασίας, ο Τάσος Αθανασιάδης δεν ήταν μόνο ο συγγραφέας πολυδιαβασμένων μυθιστορημάτων όπως οι «Πανθέοι» ή «Η Αίθουσα του Θρόνου», αλλά και μία πνευματική προσωπικότητα με ειδικό βάρος. 
Η αποψινή εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Οικιστών - Παραθεριστών Λουτρακίου «Ο Αγιος Ανδρέας» με πρωτοβουλία της Μαρίας Αθανασιάδου, διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών, αγαπημένης συζύγου του Τάσου Αθανασιάδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Λουτρακίου (Κολοκτρώνη 17) με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών.
 Για τη ζωή και την προσωπικότητα του Τάσου Αθανασιάδη θα μιλήσουν η Ερη Σταυροπούλου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, ο Παύλος Τούτουζας, ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου και ο Σαράντος Καργάκος, συγγραφέας - ιστορικός.
 Ολα τα βιβλία του Τάσου Αθανασιάδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις της «Εστίας» και έχουν πραγματοποιήσει πολλές εκδόσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. εφημ. Καθημερινή, http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathfiles_1_08/08...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ=> Τάσος Αθανασιάδης - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...