Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας


23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας:

Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής 
(4-10/8/13)




Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 4-10 Αυγούστου 2013, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, διοργανώνεται από την Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτείται από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία. Το κύριο θέμα του Συνεδρίου «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής», με την έμφαση που δίνει και στη θεωρία και στην πράξη, ανακαλεί στη μνήμη τη διακήρυξη του Σωκράτη «ο ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπω».



Αρκετοί και πολλαπλοί είναι οι στόχοι του Συνεδρίου, το οποίο επιδιώκει:



Να διερευνήσει τις φιλοσοφικές παραδόσεις των διαφόρων περιοχών του κόσμου και να προβεί σε αναμεταξύ τους αναφορικά με τις διαφορετικές και ποικίλες συμβολές τους και τις τυχόν αλληλεπιδράσεις τους.

Να αναστοχαστεί και να υποβάλει σε κριτική εξέταση την αντίληψη για την αποστολή, το έργο και τους σκοπούς της φιλοσοφίας στο σύγχρονο κόσμο

Να τονίσει τη σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού στο δημόσιο λόγο για τα παγκόσμια ζητήματα.



Το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας του 2013 καλεί σε συζήτηση για τη φύση, το ρόλο και τις ευθύνες της φιλοσοφίας και των φιλοσόφων σήμερα. Δεσμεύεται να επιστήσει την προσοχή του στα προβλήματα, στις συγκρούσεις, στις ανισότητες και στις αδικίες, που συνδέονται με την ανάπτυξη ενός πλανητικού πολιτισμού, που είναι συγχρόνως πολύμορφος και τεχνο-επιστημονικός.



Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου δομείται σύμφωνα με την παράδοση των Παγκοσμίων Συνεδρίων Φιλοσοφίας και αποτελείται από:



Τέσσερις Ολομέλειες

Επτά Συμπόσια

Τέσσερις Φιλοσοφικές Συναντήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε μέρη συνδεδεμένα με την πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας (Πνύκα, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγ. Φωτεινή Ιλισού, Λύκειο Αριστοτέλη)

Επιχορηγούμενες Διαλέξεις

Στρογγυλές τράπεζες

Συνεδρίες Εταιρειών μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών

Συνεδρίες για Φοιτητές (Student Sessions)

Συνεδρίες Ελεύθερων Ανακοινώσεων

Συνεδρίες Αναρτημένων Ανακοινώσεων (Poster Sessions)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...