Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2013

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ



1.     «Ζητώ την άρση της ασυλίας μου. Η αίθουσα ενός δικαστηρίου σε περίπτωση άρσης της ασυλίας θα ήταν ένα ιδανικό πεδίο σύγκρουσης και αποκάλυψης των πραγματικών προθέσεων αυτών των ξεδιάντροπων μιμητών του Χίτλερ»
2.     «Είναι οι μέρες που η ακροδεξιά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο....Ζούμε τέτοιες στιγμές που δεν μας περισσεύει να λέμε τα πράγματα αλλιώς».
3.     «Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Και να λέμε τους νεοναζί « νεοναζί». Να μην τους αφήνουμε εμείς που ανήκουμε και υπηρετούμε την Ελληνική Δημοκρατία σε χλωρό κλαρί! Να καταγγέλλουμε τα ψέματα και την υποκρισία τους. Να ρίχνουμε φως και να αποκαλύπτουμε το πραγματικό τους πρόσωπο, εκείνο της βίας κατά των γυναικών, των αδυνάμων, των μεταναστών. Να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία αντιπαράθεσης μαζί τους, όχι να κρυβόμαστε!».
4.     «Δεν μπορεί! Θα βρεθεί ένας εισαγγελέας, θα βρεθεί ένας δικαστής που δεν θα δικάζει ανάλογα με το αν του δόθηκαν τα αναδρομικά ή όχι, αλλά θα υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη και θα αποκαλύψει ότι δεν είναι αντισυστημικοί ούτε επαναστάτες. Απλώς κάνουν τη βρώμικη δουλειά του συστήματος πότε χτυπώντας τους πιο αδύναμους, πότε βρίζοντας και δυσφημώντας και πότε διαστρεβλώνοντας την ιστορία μας, παρουσιάζοντας προκλητικά τους θύτες ως θύματα και τα θύματα ως θύτες».
5.     «Δεν μπορούμε λοιπόν, πλέον να μιλάμε για το αυγό του φιδιού. Κυρίες και κύριοι, το αυγό έχει σπάσει, το φίδι έχει εκκολαφθεί και το περιεχόμενό του το βλέπετε να κάθεται στα έδρανα της Βουλής!»
6.      «Είναι συνειδητοί ναζί, συνειδητοί ρατσιστές, συνειδητοί ανθέλληνες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου, μαζί με αρνητές του Ολοκαυτώματος. ΄΄Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια ανάμεσα στους δολοφόνους΄΄, έγραφε ο ποιητής μας ο Τάκης Σινόπουλος. Οι δολοφόνοι, κυρίες και κύριοι, δεν αντιμετωπίζονται με το να κρυβόμαστε, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, δεν αντιμετωπίζονται με δελτία Τύπου, αλλά με πράξεις».

 Αποσπάσματα από τη συγκλονιστική  ομιλία της Βουλευτίνας του Σύριζα Ρένας Δούρου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης  για την άρση της βουλευτικής της ασυλίας που υπέβαλαν  θρασύτατα οι Χρυσαυγίτες, σχετικά με το επεισόδιο του ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη από τον Κασιδιάρη .Μπορεί να μη συμφωνούμε με τις περισσότερες πολιτικές επιλογές και πράξεις της  κυρίας Δούρου, αλλά οφείλουμε να τη συγχαρούμε για τη θαρραλέα στάση που δείχνει  απέναντι στα φασιστοειδή , που μολύνουν με την παρουσία τους το Κοινοβούλιο , το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, αποκαλούν  απαξιωτικά «κυνοβούλιο» και θέλουν να το  εξαφανίσουν .
Η αίτηση για άρση της ασυλίας της κυρίας Δούρου απερρίφθη με συντριπτική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: