Κυριακή, Ιουνίου 02, 2013

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



[.......]Ας εγκαταλείψουμε τις εξυπνάδες. Στη χώρα που δεν μπορείς να επιβάλεις την απαγόρευση του καπνίσματος και τη χρήση ζώνης ασφαλείας, δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμόσεις με συνέπεια και σοβαρότητα αντιρατσιστικό νόμο που θα διέρχεται και από τους αγρούς του υποκειμενισμού. Θέμα αρχής είναι η υιοθέτησή του, περιέχει περισσότερο συμβολισμό και λιγότερη ουσία. Αρκεί, βέβαια, να απασχολούσε στοιχειωδώς την κοινωνία. Φοβάμαι ότι όχι μόνο δεν την απασχολεί, αλλά τελικά την ενοχλεί. Διόλου άδικα.

Έτσι όπως διεξάγεται η συζήτηση περί ρατσισμού και ξενοφοβίας, συχνά η λογική κλείνει τα αυτιά της. Και πώς, αλήθεια, να συζητήσεις; Ας πούμε θεωρείσαι εξ ορισμού ρατσιστής αν προβληματιστείς δημοσίως για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Κάποιοι άλλοι σε κοιτάζουν περίεργα αν τους πεις ότι και οι αλλοδαποί χωρίς χαρτιά έχουν δικαιώματα. Γενικώς αυτές οι κουβέντες δεν διεξάγονται με σοβαρότητα σε συνθήκες σκληρού διπολισμού. Και σήμερα τείνουν να εκλείψουν τα πάντα, εκτός από το «μαύρο και το άσπρο», το «ναι και το όχι», το «εμείς και οι άλλοι».

Άδικα χαλούν τις καρδιές τους οι εταίροι. Είτε περάσει το νομοσχέδιο, είτε μείνει στο συρτάρι, η κοινωνία δεν θα πάρει χαμπάρι. Και θα παραμείνει βαθιά συντηρητική, επιλεκτικά ανεκτική, συχνά ξενοφοβική, αδύναμη και απαίδευτη να συζητήσει. Βέβαια, ναι, αν ψηφιστεί, θα δοθεί ένα σαφές μήνυμα αρχών, μία ρητή καταγραφή προθέσεων, ίσως και μία αποφασιστική προειδοποίηση. Αλλά δεν φτάνει.[......]

Κώστα ς Γιαννακίδης, "Μη χαλάτε τις καρδιές σας" (απόσπασμα).
 Πηγή: Protagon.gr, 28/5/2013

 Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο=> Mη χαλάτε τις καρδιές σας


Δεν υπάρχουν σχόλια: