Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


Για ένατη συνεχή χρονιά και με τη συμμετοχή μουσείων απ’ όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η Νύχτα των Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013. Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα αυτό, ανοίγει τις πόρτες του, προσκαλώντας το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο από τις 18:00 έως και τις 02:00, σε μία ξεχωριστή βραδινή εμπειρία στους φιλόξενους χώρους του.

  • Έκθεση ζωγραφικής «Μακρουλάκης. Η Αρμονία των Εικόνων 1956-2013».
  •  «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» για παιδιά στους ορόφους του Ιδρύματος. Το δρώμενο θα ξεκινήσει στις 18:00 από την υποδοχή του Iδρύματος και θα επαναληφθεί στις 19:00.   
  •  Μελωδίες τάνγκο με φόντο το Βuenos Aires, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο να ερμηνεύει μελωδίες του Αstor Piazzolla και την αργεντίνικη φωνή της Natalia Soledad Petsalis να πλαισιώνει. Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:30.
  • «Περίπατος στην Ισπανία», όπου μουσική, χορός, τραγούδι και ποίηση, συνθέτουν έναν ξεχωριστό περίπατο με θεματικό μοτίβο την ισπανική κουλτούρα, με τη σοπράνο Κάτια Πάσχου, τη χορεύτρια Κωνσταντίνα Τσέκα  και τον κιθαρίστα Δημήτρη Κουκουλιτάκη,  με τη Νεφέλη Τσιπουρίδη στην απαγγελία και τη σκηνοθεσία και τον Euan Matthaios Trider στη χορογραφία, δημιουργούν ένα κολάζ από εικόνες στους χώρους του Ιδρύματος. Οι εικόνες ζωντανεύουν αναπάντεχα μπροστά στους επισκέπτες μεταξύ 22.00-23.00.
  • Ανοιχτή προβολή της ισπανικής ταινίας «BienvenidoMr. Marshall», στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Ώρα έναρξης προβολής: 20:00, 00:00. Διάρκεια: 75’.
  • Welcome drinks, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.
  • Special tapas menu ειδικά για τη βραδιά αυτή στο Café Merlin.
  • Eκπτώσεις έως και 70 % σε επιλεγμένα είδη του ArtShop (αφίσες, μεταξοτυπίες, κατάλογοι, διακοσμητικά αντικείμενα, puzzles).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...