Σάββατο, Απριλίου 06, 2013

ΕΣΩΧΩΡΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ



Η ρίζα του κακού


Κύριε διευθυντά



Eίδα στο κανάλι της Βουλής να προβάλλει τη συνεδρίαση της 27/03/2013 της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπό την προεδρία του έμπειρου κ. Σούρλα. Eνας δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως μια εξωχώρια εταιρεία που είχε «υποκατάστημα» σε κάποιο χωριουδάκι της Μακεδονίας με 20 - 30 σπίτια αγόρασε μια έκταση 5.000 στρεμμάτων σε ένα νησί της παραμεθόριας περιοχής και σήμερα κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Ο ομιλητής έκανε πρόταση να ψηφιστεί νόμος, που να απαγορεύει οποιαδήποτε πώληση σε αυτές τις περιοχές σε εξωχώριες εταιρείες. 
 Η συζήτηση συνεχίστηκε, και κάποια στιγμή ο παριστάμενος επικεφαλής του ΣΔΟΕ (;) ή κάποιου άλλου σχετικού δημόσιου οργανισμού παρεμβαίνει και αναφέρει πως με την εμπλοκή των εξωχώριων εταιρειών φτάσαμε τα δημόσια νοσοκομεία να πληρώνουν έναν βηματοδότη των 2.900 ευρώ με 29.500 ευρώ! 
Η παρέμβαση αυτή μου προξένησε αλγεινή εντύπωση. Εσείς που διαθέτετε λαγωνικά με εξαιρετική όραση και όσφρηση, έχετε μια λαμπρή ευκαιρία να δρέψετε νέες δάφνες προς όφελος της χώρας, μια και για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο διάτρητοι είμαστε από παντού, με απύθμενο πάτο.
 Οι ρίζες του κακού είναι πολλές και πυκνές. Οι Χίλιες και Μία Νύχτες ωχριούν μπροστά στα τεκταινόμενα σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην ανερμάτιστη Ευρώπη υπό τη γερμανική ηγεμονία.
 Δεν γνωρίζω αν όσα ανέφερε ο νεοδιορισθείς επικεφαλής του Eurogroup προέρχονται από άγνοια κινδύνου, από ανευθυνότητα ή, τέλος, αποτελούν δείγμα απύθμενου φανατισμού και πιστής υποταγής στα κελεύσματα των κρατούντων που έχουν φθάσει στα όρια του «άκρον άωτον».
 Ιστορικά οι Γερμανοί με τον σιδηρούν φανατισμό τους έγιναν αιτία δύο παγκόσμιων πολέμων και ενός Ολοκαυτώματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους λίαν εξευτελιστικούς όρους των Συμμάχων μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πάντως, δείχνουν μια ανεξήγητη εμμονή προσπαθώντας να αποτρέψουν έναν ανύπαρκτο υπερπληθωρισμό τύπου Βαϊμάρης.



Η ασύλληπτη οπισθοδρόμηση για το «κούρεμα» των καταθέσεων, οι οποίες αποτελούν την πεμπτουσία του καπιταλισμού μαζί με το ιδιοκτησιακό δικαίωμα, μπορεί να προκαλέσει εκτός από την ανασφάλεια, τον πανικό και θύελλα αναλήψεων, οπότε οι αναμασημένες διευκρινίσεις με τις οποίες προσπάθησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα δεν πρόκειται να σταματήσουν την καταστροφή. Τέλος, πολλά γράφτηκαν για την ανάκαμψη του τουρισμού και της κρουαζιέρας, εάν βεβαίως το επιτρέψει ο «πατριωτικός στρατός» του ΠΑΜΕ.

Γιαννης Σταυρακοπουλος - πρώην Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας

Πηγή: Στήλη Αναγνωστών της Καθημερινής (4/4/2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Take My Life/Η ζωή μου είναι στα χέρια σου (1947): μια καλογυρισμένη αγγλική ταινία νουάρ

Ένας άντρας που κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία μιας πρώην φίλης πρέπει να βασιστεί στη σύζυγό του για να κάνει το ντετέκτιβ και να βρει...