Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ... ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ

  • Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διατομεακές αναγνώσεις. 4ος Θεματικός Κύκλος: Το έγκλημα

    Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει τον 4ο κύκλο των διατομεακών αναγνώσεων με θέμα: Το έγκλημα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Φιλολογίας.
  • Ε.Ι.Ε. ΚύκλοςΟμιλιών: Αρχαία Ανατολική Μεσόγειος:Αρχαιολογία, Θρησκεία & Πολιτισμική Ταυτότητα (2-23/4/2013)

    Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο του προγράμματος των μορφωτικών του εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία", σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών-Τμήμα Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας (ΚΕΡΑ), οργανώνει τον Δ΄ Κύκλο Ομιλιών με θέμα "Αρχαία Ανατολική Μεσόγειος:Αρχαιολογία, Θρησκεία & Πολιτισμική Ταυτότητα". Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας.
  • Ομιλία του ιστορικού του βιβλίου Κ. Στάικου

    Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36, Μέγαρο Στρίγκου, Πειραιάς), θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ιστορικού του βιβλίου Κ. Στάικου.
  • Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών: "Λόγος και χρόνος στη νεοελληνική λογοτεχνία (18ος

    Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών προς τιμήν του Αλέξη Πολίτη. Ο τίτλος του Συνεδρίου: Λόγος και χρόνος στη νεοελληνική λογοτεχνία (18ος

    PERIZITITO: Πολίτης Αλέξης: Όλα τα Βιβλία του (κλικ)

  • Διάλεξη "Άλκη Ζέη: η Αρχόντισσα των παραμυθιών" (05/04/2013)

    Η Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, η Ελληνική Κοινότητα της Τεργέστης και το Πανεπιστήμιο της Τεργέστης
  • Ε' ευρωπαϊκό συνέδριο νεοελληνικών σπουδών της ΕΕΝΣ (04-07/09/2014)

    Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών (ΕΕΝΣ), σε συνεργασία με τα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και με τα Τμήματα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οργανώνει το Ε΄ πανευρωπαϊκό Συνέδριο νεοελληνικών σπουδών από 4 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη (άφιξη των συνέδρων την 3η και αναχώρηση την 8η Σεπτεμβρίου).
  • Εκδόσεις Gutenberg. Διαλέξεις: Αντι-Διάλογοι

    Οι εκδόσεις Gutenberg οργανώνουν κύκλο διαλέξεων με γενικό τίτλο "Αντι-διάλογοι", κάθε Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Εκδόσεις - Βιβλιοπωλείο Gutenberg, Διδότου 37, Αθήνα
  • Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους τον Απρίλιο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

    Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στον πολυχώρο Οξυγόνο (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη).
  • Βραβείο Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Μυθιστορήματος στον Π. Μάρκαρη

    Μεγάλη διάκριση για τον Πέτρο Μάρκαρη και για το ελληνικό βιβλίο γενικότερα αποτελεί η απονομή του βραβείου Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Μυθιστορήματος του γαλλικού περιοδικού «Le Point», για το μυθιστόρημά του «Ληξιπρόθεσμα δάνεια».

  • Παρουσίαση βιβλίου (21/04/2013)

    Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιαγράφου-συγγραφέα Ηρακλή Κακαβάνη "Ο άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του".
  • Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (6/4/2013 και 13/4/2013)

    Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου το Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής παρουσιάζει «Αφιέρωμα στον Χανς Κριστιαν Άντερσεν» τα Σάββατα 6 και 13 Απριλίου. Αφηγήσεις, συζητήσεις, ακούσματα κλασικής μουσικής και θεατρικό παιχνίδι, θα προσφέρουν στα παιδιά την ιδανική ατμόσφαιρα να εμπνευστούν και να ξαναγράψουν τις ιστορίες του πασίγνωστου παραμυθά, αποκτώντας την προσωπική τους συλλογή και δημιουργία.
  • Λογοτεχνική Συνάντηση

    Λογοτεχνική Συνάντηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ.
  • Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον Φοίβο Σταυρίδη (10/4/13)

    Ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει φιλολογικό μνημόσυνο για τον Φοίβο Στ. Σταυρίδη την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.
  • Νέο ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο

    Ένα καινούργιο ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες λειτουργεί από χθες στο Διαδίκτυο, με τίτλο «Ο Αναγνώστης».
  • Παρουσίαση βιβλίου

    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το περιοδικό Εμβόλιμον και οι Φίλοι του λόγου των Άσπρων Σπιτιών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου "Λαμπερή μέρα" το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στις 8.00 μ.μ. στο εντευκτήριο του περιοδικού.
  • Επιστημονική Συνάντηση: Ναζίμ Χικμέτ, ένας επαναστάτης ποιητής (10/4/13)

    Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και το Συμπόσιο Ποίησης συνδιοργανώνουν την 3η Επιστημονική Συνάντηση με Θέμα: "Ναζίμ Χικμέτ, ένας επαναστάτης ποιητής", την Τετάρτη, 10.4.2013 και ώρα 6 μ.μ., με ομιλητή τον: Χρίστο Αλεξίου, τ. Kαθηγητή της Nεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Birmingham.
  • Απονομή βραβείων 3ου διαγωνισμού διηγήματος (6/4/13)

    Η απονομή των βραβείων του 3ου διαγωνισμού διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 20:00, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
  • Αφιέρωμα στο έργο της Ρέας Γαλανάκη (7/4/13)

    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Art/European Animation Center στο πλαίσιο του προγράμματος Aphrodite-project σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στο έργο της Ρέας Γαλανάκη την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στις 12 το μεσημέρι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Λουτρό των Αέρηδων (Κυρρήστου 8, Πλάκα).
  • Παρουσίαση βιβλίου

    Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου "Για τ' όνειρο πως να μιλήσω", στο βιβλιοπωλείο Βιβλιούπολη (Ελ. Βενιζέλου 44, Περιστέρι).
  • Παρουσίαση βιβλίου

    Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης (Καλατζάκου & Παλαιών Πολεμιστών, Αγία Βαρβάρα), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου ης Λένας Διβάνη "Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης". 

Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης

Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης


Μια ανθρωπογατική ιστορία αγάπης

Λένα Διβάνη
εικονογράφηση: Αλέκος Παπαδάτος

Εκδόσεις Καστανιώτη
, 2012
189 σελ.
ISBN 978-960-03-5439-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή
€ 10,65
  • Λογοτεχνικές Συναντήσεις

    Οι λογοτεχνικές συναντήσεις του περιοδικού «Μανδραγόρας» συνεχίζονται. Διαβάζουν ποιήματά τους και συζητούν για την ποίηση οι Σ. Αργυρόπουλος, Γ. Ζέρβας, Θ. Ρακόπουλος, Θ. Τσαλαπάτης και Ν. Χαλκιαδάκη. Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Nosotros, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια.
  • Μικρά σεμινάρια γραμματικής και ορθογραφίας (15/4-3/6)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει μικρά σεμινάρια γραμματικής και ορθογραφίας από τις 15-4 έως τις 3-6-2013, κάθε Δευτέρα 4.00-6.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΠΤΝ.
  • Συνέδριο: Συνέχειες, ασυνέχειες, ρήξεις στον ελληνικό κόσμο

    Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών (ΕΕΝΣ), σε συνεργασία
  • Ημερίδα: Νέες διεπιστημονικές προσεγγίσεις για το παρελθόν: Η σημασία τους για την εκπαίδευση (22/4/13)

    Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Εποπτικού του Συμβουλίου (Επ.Ε.Σ.), ημερίδα με τίτλο «Νέες διεπιστημονικές προσεγγίσεις για το παρελθόν: Η σημασία τους για την εκπαίδευση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2013, ημέρα Δευτέρα, εκτός σχολικού ωραρίου και ώρα 17:00 - 20:00, στους χώρους του Σχολείου (πρ. Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, Νεάπολη). Απευθύνεται σε φιλολόγους καθηγητές, αλλά και σε όσους καθηγητές άλλων ειδικοτήτων εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον.
  • 1ο Διεθνές Συνέδριο: ... για να ξαναφανταστούμε το σχολείο (28-29/6/2013)

    Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εξαιρετικούς κεντρικούς ομιλητές που ειδικεύονται στο χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να αναλογιστούμε το ρόλο των σχολείων στον 21ο αιώνα και να διερευνήσουμε νέες ιδέες για αλλαγή με γνώμονες τη συλλογική ευθύνη και την καινοτομία.
  • 10o Διεθνές Συνέδριο Σημειωτικής: Κόσμοι που Αλλάζουν και Σημεία των Καιρών (4-6/10/2013)

    Η Ελληνική Σημειωτική Εταιρεία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικά Τμήματα, ΙΑΚΑ και Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) διοργάνωνουν το 10o Διεθνές Συνέδριο Σημειωτικής στο Βίλο στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, με θέμα "Κόσμοι που Αλλάζουν και Σημεία των Καιρών".
  • Παρουσίαση Επιστημονικών Περιοδικών

    Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη) πρόκειται να παρουσιαστούν τα επιστημονικά περιοδικά «Τρικαλινά», τόμος 32 (2012), σελ. 464, έκδοση του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, και «Θεσσαλικά Μελετήματα», τόμος 2 (2012), σελ. 400, έκδοση της Φιλολογικής, Ιστορικής, Αρχαιολογικής, Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.). Την εκδήλωση οργανώνουν ο Σύλλογος Τρικαλινών Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός» και οι Εκδόσεις Αδελφών Κυριακίδη Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...